Hayvanlar için yemek ve su topluyor

Hayvanlar için yemek ve su topluyor

Hayvan Hakları Federasyonuna (HAYTAP) bağlı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğinin (DOHAYKO) Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigül, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için şehir şehir dolaşıyo

Hayvan Hakları Federasyonuna (HAYTAP) bağlı Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneğinin (DOHAYKO) Akdeniz Bölge Temsilcisi Semih İğdigül, sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için şehir şehir dolaşıyor.
''Onlar İçin de Bir Damla Yaşam'' projesi kapsamında ''Bir Kap Yemek Bir Kap Su'' sloganıyla midibüsüyle yollara düşen İğdigül'ün son adresi Konya oldu.
Gittiği şehirlerde hayvanların aç ve susuz kalmaması için halkı duyarlı davranmaya çağıran İğdigül, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ve Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü ile Konya Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.
İğdigül, bugüne kadar yaklaşık 30 ili dolaştığını belirterek, aracın üzerindeki ses sistemi ile insanları duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi.
Hayvanlar için sıcak yaz günlerinde sokaklara su bırakılmasını isteyen İğdigül, hayvanların açlığa üç gün, susuzluğa ise ancak sekiz saat dayanabildiğine dikkati çekti. Konya insanının son derece duyarlı olduğunu bildiğini kaydeden İğdigül, kendilerine destek olan Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.
Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Börü de Konya Büyükşehir Belediyesinin, hayvanların korunması konusunda önemli çalışmalar yaptığını belirterek, Konyalıların da bu çalışmalara katkı sağlamasını istedi.
Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur ise yapılan insani çalışmanın önemini vurgulayarak, derneğe destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
 Midibüsü ile şehir şehir dolaşan Semih İğdigül'ün aracında, ses sistemi, afiş ve broşürler, hayvan yemleri ve yollarda ölen hayvanları toprağa gömmek için kazma-kürek bulunuyor.
İğdigül, Konya'da iki gün boyunca midibüsün hoparlöründen yapılan anonsla vatandaşlardan sokak hayvanları için kapının önüne bir kap su ve bir kap yemek bırakılmasını isteyecek, hayvan hakları konusunda uyaracak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.