Hayırsever kardeşlerden okul sözü

Hayırsever kardeşlerden okul sözü

Cihanbeyli İlçesi Karabağ beldesinde yaşayan Ali ve Bekir Sami Akarsel, köylerine okul yaptırmak için dün Vali Aydın Nezih Doğan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen protokol töreninde hayırsever kardeşler beldelerine yapılacak olan 12 derslikli okul için 500 bin TL bağışta bulunacaklarını söyledi.
Törende yaptığı konuşmada Akarsel kardeşlere teşekkür eden Vali Doğan, “Nüfusun artması ile birlikte okul ihtiyacı da her geçen gün büyüyor. Sadece merkezde değil ilçelerde de aynı sıkıntı yaşanıyor. Cihanbeyli ilçesi Karabağ beldesinde de ihtiyaç olan okul için hayırsever kardeşler 500 bin TL sözü vermişti. Ancak ben kendilerinden basının da huzurunda okulun tamamının yapılması sözünü isteyeceğim. Hayır işinde her zaman ilk sıralarda yer alan Konya’da Akarsel kardeşlerin bunu başaracaklarına inanıyorum. Akarsel kardeşlerin yetişemediği yerde ise biz her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Karabağ Belediyesi’ne ait 830 bin metrekarelik alan üzerine yapılacak olan Hatipoğlu Ömer Akarsel okulunun en kısa sürede tamamlanacağı bildirildi. Konuşmaların ardından Cihanbeyli İlçesi Karabağ beldesinde dünyaya gelen Bekir Sami ve Ali Akarsel kardeşler Vali Aydın Nezih Doğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Cihanbeyli Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Karabağ Belediye Başkanı Kadir Ulutaş ile birlikte protokolü imzaladı. Akarsel kardeşler, kendi memleketlerine okul yaptırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. İmzalanan son protokol ile Konya’da Eğitime yüzde 100 destek kampanyası çerçevesinde toplam bin 522 derslikli 154 okul protokol imzalandığı imzalanan protokollerden 104 tanesinin tamamlanarak eğitimi kazandırıldığı kalan okulların inşaatlarının da seri şekilde devam ettiği bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.