Hayırlı teskereler

Hayırlı teskereler

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali, son zamanların en yoğun anlarını yaşıyor. 1989a 1 tertiplerin askere uğurlanması Otogardaki yoğunluğun başlıca nedeni oldu.

Konya’dan Türkiye’nin çeşitli bölgelerine vatani görevini yapmak üzere gönderilen gençler, Otogar’da yoğun günlerin yaşanmasına neden oluyor. Önceki akşam da yine bu yoğunluklardan biri yaşandı. Kültürümüzde peygamber ocağı olarak bilinen asker ocağına evlatlarını gönderen aileler de Otogar’da hazır bulundu. Asker Ocağı’na evlatlarını gönderen aileler ile asker adaylarının vedalaşması ise duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

VATAN BORCU, NAMUS BORCU

Vatani görevini yapmak üzere yüzlerce genç, önceki akşam Konya’dan ayrıldı. Vatan borcu, namus borcu bilinciyle, görevlerini yerine getirmek üzere ailelerinden ve evlerinden ayrılan gençler, halaylar çekip sevinç naraları atarak birliktelik mesajı verdi. Duygu ve gözyaşının hakim olduğu akşamda asker adayı gençler “Vatan borcu, namus borcu” bilinciyle hareket ederek tekbirler ve tevhitlerle coşku ve heyecanlarını arttırdı.

EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER

Türk bayraklarının dalgalandığı ve birbiri ardınca duaların edildiği asker uğurlama töreninde ilginç görüntüler de oluştu. Bir taraftan askere gidecek arkadaşlarını havaya atarak “En büyük asker bizim asker” diye naralar atan gençler, diğer taraftan da asker adaylarının ağzından bebek emziğini eksik etmemeye çalıştı. Heyecan ve atmosferin yüksek olduğu akşamda görüşlerini aldığımız asker babası Atilla Yılmaz, evladından ilk kez uzun süre ayrı kalacağını ve bu nedenle hüzünlü olduğunu ifade etti. Bir taraftan evladından ayrı kalacağı için üzülürken, diğer taraftan da evladını askere göndermenin haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Her Türk genci gibi kendi çocuğunun da vatani görevini en iyi şekilde yapacağına inandığını belirten Yılmaz, “Atalarımız bu ülke toprakları için yıllarca savaşmışlar. Malazgirt’te, Çanakkale’de, Kurtuluş mücadelesinde ve daha bir çok yerde binler şehit vermiş ve kan dökmüşüz. Elhamdülillah, yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmış ve o günden bu yana bir çok başarıya imza atmışız. Her Türk genci gibi bizler de vatani görevimizi en iyi şekilde yerine getirmiştik. Şimdi sıra bizim evlatlarımızda. Milletimizin huzuru ve ülkemizin daimiyeti için onlar da vatan borcunu yerine getiriyorlar. Biz biliyoruz ki ülkemiz önce Allah’a sonra Mehmetçiklerimize emanet. Dualarla gönderdiğimiz evlatlarımızın arkasından yine dualarımızı eksik etmeyeceğiz ve hayırlısı ile yuvalarına dönmelerini bekleyeceğiz” diye konuştu.

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki duygu dolu anlar, İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından asker adaylarının otobüslere binerek uzaklaşması ile son buldu.

FİRMALAR YOĞUNLUKTAN MEMNUN

Askerler ve onların aileleri ile yakınlarının yaşadığı buruk sevincin yanı sıra otobüs firmaları da yoğunluk nedeniyle mutlu oldu. Ekonomik krizin baş göstermesi ve her geçen gün ulaşım maliyetlerinin artması nedeniyle zor günler geçirdiklerini bildiren otobüs firmalarının yetkilileri, 1989-1 tertiplerin askere gönderilmesi ile birlikte işlerinde büyük yoğunluk yaşandığını ifade etti.

 

RASİM ATALAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.