Hayatlarında İlk Defa Yat Turuna Katıldılar

Hayatlarında İlk Defa Yat Turuna Katıldılar

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları, öğrencileri için yat gezisi düzenledi. Mersin’in kenar mahallelerinde ikamet eden öğrenciler, hayatlarında ilk defa yat...

Mersin Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mersin-Der) bünyesinde faaliyet gösteren Ufuk Okuma Salonları, öğrencileri için yat gezisi düzenledi. Mersin’in kenar mahallelerinde ikamet eden öğrenciler, hayatlarında ilk defa yat turuna katıldı.

Ufuk Okuma Salonları Genel Koordinatörü Emrah Değirmenci, il genelindeki bütün şubelerde yaz okulu başlattıklarını, katılımın yüksek olduğunu söyledi. Yaz okullarında öğrenciler için çeşitli sosyal aktiviteler düzenlediklerini anlatan Değirmenci, “Bunlardan belki de çok farklı olanı yat gezisi. Yaklaşık 200 öğrencimiz hayatlarında unutamayacakları bir gün geçirmiş oldular. Öğretmenleriyle doyasıya eğlenerek Mersinimizin güzelliklerini görmüş oldular. Bir çok öğrencimiz ilk defa böyle bir etkinlikte yer almış oldu.” dedi.

Yat turuna katılan öğrencilerden Yusuf Karaaslan, Şevket Sümer Mahallesi'nde oturduğunu, hayatında ilk defa yat tutuna katıldığını söyledi. Yat turu ile çok eğlendiklerini ifade eden Karaaslan, “Benim gibi, arkadaşlarımın hemen hemen hepsi ilk defa bu yat turuna katıldı. Öğretmenlerimiz bizimle çok güzel ilgileniyorlar ve bizler için hayatımızda ilklere imza atıyorlar. Geçen hafta da ilk defa bowling oynamaya götürmüşlerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mersin-Der Başkanı Şahin Mirici, sosyal anlamda birçok görevleri olduğunun bilincinde olduklarını kaydetti. Yaz dönemini en güzel programlar ve aktivitelerle değerlendirmeye çalıştıklarını anlatan Mirici, “Bu yat gezi de öğrencilerimiz adına bir ilk oldu. Daha farklı aktivitelerle öğrencilerimizin sosyalleşmesi, daha bilinçli bireyler olarak yetişmeleri adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.