Havalimanında Mahsur Kalan Yolculardan Thy'ye Tepki (Özel)

Havalimanında Mahsur Kalan Yolculardan Thy'ye Tepki (Özel)

İstanbul'da dün yaşanan kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle felç olan hava yolu trafiğinin etkileri bugün de devam etti. Atatürk Havalimanı'nda bazı yolcular yaklaşık 20 saat süre mahsur kaldı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Erbil'e...

İstanbul'da dün yaşanan kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle felç olan hava yolu trafiğinin etkileri bugün de devam etti. Atatürk Havalimanı'nda bazı yolcular yaklaşık 20 saat süre mahsur kaldı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Erbil'e gerçekleştireceği uçuş bir türlü yapılamadı. Yetkililerden cevap alamayan yolcular bazı peronları kapatarak yaşanan aksaklığı protesto etti.

Atatürk Havalimanı'nda dün iptal edilen uçuşlar bugün de rötarlı başladı. Çoğu uçak zamanında kalkış yapamadı. Bunlardan birisi de İstanbul-Erbil uçuşunu yapacak olan THY'ye ait uçaktı. Yolcular, gece 00.15'te kalkması gereken Erbil uçağının Atatürk Havalimanı'ndan bir türlü kalkamadığını ifade etti. Yolcular otellerde yer olmadığı gerekçesiyle kendilerinin otele yerleştirilmediğini belirtti. Bazı yolcular kendi imkanlarıyla civardaki otellerde konaklarken çoğu yolcu geceyi çocuklarıyla birlikte havalimanında geçirmek zorunda kaldı. Sabah 7'ye alınan Erbil seferi bu saatte de gerçekleşmedi. Uçuş saati 8'e alınan uçak, saatler sonra Erbil'e hareket edebildi.

Çoluk çocuklarıyla havalimanında perişan olan vatandaşlar kendilerine otel ayırtılması gerektiği halde bunun da yerine getirilmediğini iddia etti. Zaman zaman güvenlik görevlileri ile tartışan yolcular kendilerine net bir cevap verilmemesi nedeniyle THY'yi havalimanında protesto etti.

"BEBEKLER SÜTSÜZ KALDI"

Erbilli bir vatandaş, yurtdışında başka ülkelere seferler yapıldığını ancak Erbil için aynı hassasiyetin gösterilmediğini savundu. 'Hava şartları' gibi bahaneler üretildiğini iddia eden yolcu, "Kimse uçuşların bu kadar aksayacağını düşünmediği için hazırlıksız yakalandı. Küçük çocuklar sütsüz kaldı. Bize neden böyle yapıyorlar? Yazık günahtır bu millete. Bir daha THY'ye hayatımda binmeyeceğim. Gece yalan söylediler. Otel kapalı dediler. Kendim gidip rezervasyon yaptırdım. Konsolosluğu arayıp bize uçak göndermelerini isteyeceğiz." dedi.

Başka bir yolcu da yaklaşık 20 saat boyunca havalimanında Erbil'e gitmek için beklediğini belirterek, uçuşların neden bu kadar aksadığını anlayamadığını söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.