Havalar hasta etmesin

Havalar hasta etmesin

Havaların ani ve sık değişim göstermesi solunum yolu ve grip gibi hastalıkları artırırken uzmanlar vatandaşların bu günlerde düzenli beslenip istirahat etmelerini istedi

Havaların ani değişim göstermesi gribal ve üst solunum yolları rahatsızlıklarında büyük oranda artışın yaşanmasına neden oluyor. Havaların değişiminin yanı sıra hava kirliliğinin de vücudun direncini daha çok düşürdüğünü belirten uzmanlar, bu durumda iken sigaradan uzak durmayı ve vücut direncini yüksek tutmak için düzenli beslenmenin ve düzenli uykunun önemli olduğunu söyledi. Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. A. Celil Kalem, özellikle en yaygın hastalıklardan olan grip ve diğer solunum yolu hastalıklarının bu günlerde artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Solunum yolu ve grip gibi rahatsızlıklara yakalanmış bir hasta için ilk adım doğal vücut direncini güçlendirmektir. Bu gibi durumlarda hasta dinlenmeli ve c vitamini gibi gıdaların yanı sıra beslenmesine dikkat etmelidir” diye konuştu.

Kalem, bu tür rahatsızlıkları olan kişilerin sigaradan kesinlikle uzak durmalarını isterken, “Sigara içimi de vücudun doğal savunma mekanizmalarını bozarak mikrobun daha kolay yerleşmesine neden olur. Sigara içen insanlarda enfeksiyon daha ağır geçirilir ve iyileşme süresi daha uzun olur. İçilen ortamda da bulunmamak lazım. Çünkü pasif dumana maruz kalmak solunum yolları enfeksiyonu yönünden ciddi risk oluşturur” dedi.
Numune Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. A. Celil Kalem, havaların mevsim normallerine gelene kadar özellikle kronik bronşit, astım ve kronik hastalıkları olan kişiler ve yaşlıların bu havalarda kendilerini korumaları gerekiyor. Kışın rahat bir dönem geçirilmek isteniyorsa mutlaka Kasım ayı içerisinde grip aşısını yaptırmaları gerekir. Bunun yanı sıra c vitamini türündü gıda ürünleri ile düzenli beslenmeli ve istirahata önem verilmeli” diye konuştu.
Numune Hastanesi’ne gribal ve üst solunum yolları rahatsızlıkları nedeniyle gelen hasta sayısında büyük oranda artış olduğu da dikkat çekerek, rakamların geçen aylara oranla büyük oranda fazla olduğu bildirildi. Numune Hastanesi Acil Servis Dahiliye bölümüne Ocak ayı içerisinde 13 bin 686 hasta gelirken bu rakam Şubat ayının ilk haftasında 4 bin 438 olarak belirlendi. Aynı rahatsızlıklar yüzünden KBB Polikliniğine Ocak ayı içerisinde 13 bin 937 hasta müracaat ederken bu rakam Şubat ayının ilk haftasında 4 bin 505 olarak belirlendi.
Göğüs Hastalıkları Polikliniğine gelen hasta sayısı ise Ocak ayı içerisinde 6 bin 301, Şubat ayının ilk haftasında ise bin 879 olarak kayıtlara geçti.


ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.