Hava değişimi vatandaşı vurdu

Hava değişimi vatandaşı vurdu

Ani hava değişimlerinden dolayı grip vakalarında son 15 gündür ciddi bir artış yaşanıyor. Hastanelerin Kulak Burun Boğaz servislerinde yoğunluk yaşanırken bazı vatandaşlar bitkisel ürünleri tercih ediyor

Son günlerde yaşanan ani hava değişimleri vatandaşı hasta etti. Grip, nezle ve bunlara bağlı öksürük problemleri yaşayan vatandaşlar çareyi tıbbi ve bitkisel tedavide bulmaya çalışıyor. Konunun uzmanları grip vakalarından korunmak için ortamın soğuk-sıcak farkının en aza indirilmesi ve daha dikkatli davranılması gerektiğinin altını çiziyor. Hastanelerin Kulak Burun Boğaz servislerinde grip ve soğuk algınlığı vakalarından dolayı yoğunluk yaşanırken bazı vatandaşlar da bitkisel ürünlere yöneliyor. Yan etkisi ve düşük maliyeti nedeniyle tercih edilen bitkisel tedavi yöntemleri doktorlar tarafından da öneriliyor. Vatandaşlar uzmanların önerileri doğrultusunda en çok bağışıklığı kuvvetlendirici bitkisel ürünleri tercih ediyor. Bitkisel ürünlerin tercih edilmesinin en önemli etkenlerinden biri de yan etkisinin olmaması.

15 GÜNDÜR ARTIŞ VAR

Büyükşehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr.Hakan Çetinkaya son günlerde artış gösteren grip-nezle vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son 10-15 gündür grip vakalarında önemli derecede artış olduğunun altını çizen Çetinkaya, artışın en büyük nedeninin hava değişikliğine bağlı vatandaşların hazırlıksız yakalanması olduğunu ifade etti. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının hapşırma, öksürme yoluyla kolayca bulaşabildiğinin altını çizen Çetinkaya, şöyle konuştu: "Bu tür enfeksiyonlara önlem alınmaz ve tedavisi geciktirilirse bir takım komplikasyonlara sebep olabilir. Vatandaşlarımız alacakları önlemlerle bu hastalıklardan korunabilir. İlk olarak sıcak soğuk ısı değişimi en aza indirilmelidir. Dengeli beslenilmeli, sıvı içeren gıdaları, meyve ve sebzeyi bolca tüketmeliyiz. Ihlamur ve ada çayı gibi bitkisel çaylar da tüketilebilir. Bu hastalıklarda dinlenme de çok önemli. Dinlenmeye ve uyku saatlerinin düzenine önem gösterilmelidir. Hastalığın yayılmaması için de bir takım önlemler alınması gerekiyor. Bu önlemler hastalığın iyileşmesi süreci için de gereklidir. Özellikle temizlik konusunda hassas davranılmalı. Buru, ağız içi ve ellerin hijyeni sağlanmalıdır. Kapalı ortamlar sık sık havalandırılmalı. Ortamın havası tazelenmelidir. Eğer gribal enfeksiyonlar 2-3 günden uzun sürüyorsa veya ağır bir enfeksiyon durumunda mutlaka bir doktora başvurulmalıdır.

BİTKİSEL TEDAVİ RAĞBET GÖRÜYOR

Osmanlı Şifacısı, Tıbbi Aromatik Bitki Teknikeri Durmuş Ceran son günlerde yaşanan ani hava değişimlerinden dolayı grip, öksürük gibi şikayetlerle gelen vatandaşların sayısında bir artış olduğunu işaret ederek, “Son bir ayda gelen vatandaşların sayısında yüzde 100 artış yaşandı. Gelen vatandaşlara bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bazı bitkilerimizi öneriyoruz. En çok zencefil, zerdeçal, ıhlamur öneriyoruz. Bunun dışında kuşburnu, gülhatmi çiçeği, tarçın ve ekinezya öneriyoruz. Bu bitkiler tek olarak tüketildiği gibi karışım çayı olarak da tüketilebiliyor” dedi. Bitkisel tedavi ile önerdikleri ürünlerin hem bağışıklık sistemini güçlendirdiğini hem de boğazda yaşanan tahribatın önüne geçtiğini ifade eden Ceran, şöyle konuştu: “Hastalıkların kolayca vücuttan atılmasında bitkisel tedavi fayda sağlıyor. Bizim önerimiz bitkisel ürünlerin günlük hayatta da kullanımı, Zaten bir yan etkileri bulunmuyor. Mesela bir ıhlamur çayı, zaten siyah çayı her gün tüketiyoruz. Bunun yerine zaman zaman ıhlamur, adaçayı gibi çaylar içildiği zaman bağışıklık illa ki yükselecek. Bağışıklık kazanmış bir vücuda da hastalığın girmesi zor olur.” Son zamanlarda bitkisel ürünlere rağbetten dolayı fiyatların arttığına işaret eden Ceran, devlet desteği nedeniyle kimyasal ilaçların ucuz olduğunu fakat yan etkilerinden dolayı bitkisel tedaviye bir yöneliş olduğunu ifade etti.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.