Hava değişimi uyarısı

Hava değişimi uyarısı

Hava değişikliğinin sık sık yaşandığı bugünlerde özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı bulunanların dikkatli olması gerektiği belirtildi. Çiftçiye de don uyarısı yapıldı

Konya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Ahmet Ergin, hava değişiminden yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların daha çok etkilendiğine işaret etti. Ahmet Ergin, hava değişiminin çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonları, sinizüt, orta kulak iltihabı, yaşlılarda ise solunum yolu hastalıklarını tetikleyebildiğini ifade etti. Ergin ayrıca, bir araştırmaya göre kadınların da hava değişiminden etkilendiğini anımsattı.

BELİRTİLERİ NELER VE NE YAPILMALI?
Hava değişiminden etkilenmenin halsizlik, yorgunluk, baş ve eklem ağrısı, uyku düzensizliklerine kadar gittiğine işaret eden Ahmet Ergin, bu dönemde rahatsızlanmamak için istirahat, beslenme ve giyime dikkat edilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
Beslenme noktasında mevsimin özelliklerine göre meyve ve sebze tüketilmesi gerektiğini aktaran Ahmet Ergin, istirahat etmeye dikkat edilmesini ayrıca giyim konusunda da şu ifadeleri kullandı: “Sabah evden çıktığımızda hava güneşli gibi oluyor. Üzerimizden çıkarılabilecek şekilde tek parça değil çok parça elbise giyelim. Bir yere gittiğimizde birkaç kat halinde olursa ortama göre üzerimizdekileri çıkarabilelim.”
Hava değişiminin yaşandığı bugünlerde hastanelere yapılan başvuruların da arttığına işaret eden Ahmet Ergin, özellikle kulak-burun-boğaz, çocuk ve göğüs hastalıkları bölümlerinde artışın yaşandığı söyledi.
ÇİFTÇİYE DON UYARISI YAPILDI
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Konya’da Cuma gününe kadar hava parçalı bulutlu olacak. Hava sıcaklıklarının da 3-5 derece dolayında düşmesinin beklendiğini ifade eden yetkililer, gece en düşük sıcaklığın (-) eksi 2-3 dolaylarında olmasını olacağının tahmin edildiğini dile getirdi. Cuma gününden itibaren etkili olmak üzere hafta sonu bölgede hafif parçalı bulutlu olmasının beklendiğini belirten yetkililer, sıcaklıkların da artacağını söyledi.
Öte yandan  bu akşam ve yarın gece sıcaklık değerlerinin eksiye düşeceği tahmini doğrultusunda çiftçiye don uyarısında bulunulduğu öğrenildi. Özellikle çiçek açan meyve ve sebze yetiştiricilerinin bu konuda dikkatli olması gerektiği belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.