Hatice Yılmazın hedefi olimpiyatlar

Hatice Yılmazın hedefi olimpiyatlar

Turkcellin ana sponsorluğunda Antalyada sona eren Avrupa Büyükler Halter Şampiyonasında, Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi sporcularından Konyalı Hatice Yılmaz, 75 kilo mücadelesinde, silkme ve to

Turkcell’in ana sponsorluğunda Antalya’da sona eren Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası’nda, Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi sporcularından Konyalı Hatice Yılmaz, 75 kilo mücadelesinde, silkme ve toplamda bronz madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell’in ana sponsoru olduğu Antalya’daki Avrupa Büyükler Halter Şampiyonası’nda Konyalı Neslihan Okumuş’tan sonra bir müjdeli haber daha hemşehrisi Hatice Yılmaz’dan geldi. Turkcell Geleceğe Koşanlar Projesi sporcularından Yılmaz, 75 kiloda kendinden yaşça büyük sporcuları geride bırakarak, silkme ve toplamda bronz madalya kazanmayı başardı.

Şampiyonada 33 ülkeden, 133 kadın ve 208 erkek sporcu olmak üzere 341 halterci ter dökerken, Türkiye’den 7 kadın ve 8 erkek, 15 sporcu ülkemizi temsil etti. Türkiye, bayanlarda 3 altın, 4 gümüş 5 bronz alırken, erkeklerde, 3 altın, 3 gümüş 2 bronz madalya, takım olarak toplamda ise 6 altın, 7 gümüş, 7 bronz, 20 madalya ile turnuvayı bitirdi. Sporcumuz Hatice Yılmaz silkmede ilk iki hakkında 123 kiloda başarılı olamadı. Üçüncü hakkında ise ağırlığı 125 kiloya çıkartan Yılmaz, bu kiloda başarılı olup, bronz madalyanın sahibi oldu. Genç haltercimiz, toplamda ise 223 kiloluk derecesiyle ikinci bronzunu kazandı. Yılmaz, koparmada 98 kilo ile Avrupa dördüncüsü oldu.

HEDEFİM OLİMPİYATLAR’DA YARIŞMAK

Hatice Yılmaz yarışma sonrası yaptığı açıklamada, “Avrupa’da kilomun en iyi üçüncü sporcusu olmaktan dolayı tarif edilemez bir mutluluk yaşıyorum. Burada kendimden yaşça büyük sporcularla yarışarak bronz madalya almayı başardım. Bundan sonra en büyük hedefim, formumu daha da yükselterek ülkemi Temmuz ayında düzenlenecek Londra Olimpiyatları’nda temsil etmek olacak” dedi.

SPORCUMUZLA İFTİHAR EDİYORUZ

Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğe Koşanlar Projesi ile genç sporculara verdiğimiz desteği yaygınlaştırarak, Türk sporunun gelişimine katkı sunuyoruz. Böylesine önemli bir turnuvada genç kardeşimizin bize yaşattığı mutluluktan dolayı kendisiyle gurur duyuyor, başarılarının devam etmesini diliyoruz” dedi. Öte yandan, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş ise, “Hatice, genç yaşına rağmen kürsüye çıkarak bizi gururlandırdı. Kendisinden önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılar bekliyorum, ayrıca Turkcell’in bu önemli organizasyonda bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.