Hastaneler Başarılı Oldukları Alanda Tedavi Verecek

Hastaneler Başarılı Oldukları Alanda Tedavi Verecek

Almanya’da sağlık sektöründe, özellikle de hastanelerde tedavi ve bakım ile ilgili eksik ve aksaklıklar, uzman doktorlarda randevu alma, zaman zaman da doktor hataları sürekli tartışılan konuların başında geliyor.Hamburg Senatosu, bu eksikliklerin...

Almanya’da sağlık sektöründe, özellikle de hastanelerde tedavi ve bakım ile ilgili eksik ve aksaklıklar, uzman doktorlarda randevu alma, zaman zaman da doktor hataları sürekli tartışılan konuların başında geliyor.

Hamburg Senatosu, bu eksikliklerin giderilmesi, bakım ve tedavi imkanlarının seri bir şekilde yapılması, sağlık hizmetlerinde kalitenin yükseltilmesi ve hasta güvenliğinin artırılması için reform niteliğinde yasal değişiklik yapıyor.

Yeni uygulamayla birlikte hastaneler her türlü tedavi yerine belli bir uzmanlık alanında ve başarılı ve kaliteli hizmet verdiği tıbbi branşlarda tedavi ve bakımı üstlenebilecek. Uygulamanın aynı zamanda yasal bağlayıcılığı olacak.

Hamburg Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Storcks, hastanelerde bu zamana kadar daha çok kapasite planlaması yapıldığını belirterek, “Bu yeni yasal değişiklikle hangi hastanede hangi uzman ve uzmanlık bölümlerinin bulunduğu ve hangi alanlarda tedavi ve bakım hizmetleri verildiği ve aynı zamanda tedavi sonuçlarının kalitesinin ne olduğu sistematik olarak görülecek bir yapıya kavuşturulacak.” dedi.

Hamburg’daki hastanelerle gerçek bir kalite girişimi başlattıklarını söyleyen bakan, “Kalite hastane planlamasında yasal bir kriter olacak.” şeklinde konuştu. Bu sayede hastanelerin uzman olmadığı alanlarda tedavi ve bakım yapmasının önüne geçileceğini dile getiren Prüfe-Storcks, “Bu konu hasta güvenliği için çok önemli olmasına rağmen bu zamana ihmal edildi.” ifadelerini kullandı. 2015’in başından itibaren geçerli olacak değişiklik, tüm hastanelerin kaliteden sorumlu bir personelinin olmasını zorunlu hale getiriyor. Bu görevli, kalite ve hasta güvenliğinin yanı sıra personel eğitimi ile de ilgilenecek. Herhangi bir eksiklik, aksaklık veya hatalı durumlarda da Sağlık Bakanlığı'nı bilgilendirecek.

Değişiklik ayrıca 14-18 yaş arasındaki gençlerin çocuk hastanesi yerine uzman kadro olması halinde yetişkinlerle aynı hastanede tedavi olmasını kapsıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.