Hastanede Kalan Çocuklar, Şekerden Ev Yapıp Depreme Dikkat Çektiler

Hastanede Kalan Çocuklar, Şekerden Ev Yapıp Depreme Dikkat Çektiler

17 Ağustos depreminin yıldönümüne sayılı günler kala, hastanede kalan çocuklardan dikkat çeken çalışma. Kolunda serumla şekerden evler yapan hasta çocuklar, bina güvenliği ve insan sağlığına dikkat çekti. Dörtçelik Çocuk Hastalıkları...

17 Ağustos depreminin yıldönümüne sayılı günler kala, hastanede kalan çocuklardan dikkat çeken çalışma. Kolunda serumla şekerden evler yapan hasta çocuklar, bina güvenliği ve insan sağlığına dikkat çekti.

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi tarafından Emircan Grup işbirliği ile “Mutlu Düşler Atölyesi” adıyla hastanede düzenlenen etkinlik hasta çocuklara farklı dünyaların kapılarını açtı. Tedavi gördükleri için sıkılan çocuklar, atölyede iki gün boyunca şekerden ev ya da kale yapmanın tadını çıkardı. Kollarında serumla etkinliğe katılan çocuklar ilginç görüntüler oluşturdu. Kesme şekerleri tutkalla birleştirerek birbirinden güzel yapılar inşa eden çocuklar, adeta mimarlara taş çıkarttı. Özellikle tak katlı evler yapan çocuklar, deprem tehlikesine dikkat çekti. Yapıların üzerlerine, “huzur”, “sağlık”, “aile” şeklinde yazılar yazan minikler, bu değerlerin öneminin altını çizdi.

Atölye çalışması sırasında büyük mutluluk yaşayan ve hastalıklarını kısa sürede olsa unutan çocuklar, yaşadıkları heyecanı dile getirdi. Hastanede sıkıldıklarını, şekerden evler yaparak mutlu olduklarını belirten minikler, hastane ortamının oyun parkına döndüğünü ifade etti. Çocuklarının mutluluğuna anneleri de ortak oldu.

Melis Oruç’un annesi, çocuğunun idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 3 gündür hastanede yattığını ve şekerden evler yaparak ilk kez eğlendiğini söyledi. Aybars Ekşioğlu’nun annesi Şule Ekşioğlu ise, “Oğlum bronşit oldu, hastanede yatıyoruz. Çok sıkılıyordu, çok güzel bir faaliyet oldu. Tam sıkıldığı, beni çok bunalttığı bir zamanda bu etkinlik imdadımıza yetişti. Çok güzel. Şuan Aybars’la hayalimizdeki evi yapıyoruz, köpek yetiştireceğiz.”

Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Tutanç, şunları dile getirdi: “Bizim etkinlikler yaparak amacımız, çocuklar hastaneye gelirken korku yaşamasın, isteyerek gelsin. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Ailelerden duyduğumuz kadarıyla çocuklar, ‘beni o hastaneye götür, arabası olan, farklı aktiviteler yaptığımız hastaneye’ götür şeklinde ailelerine söylüyorlar. Artık bu aşamaya geldik. Pek çok aktivite içinde bugün böyle bir aktivite de yapmış olduk. Bu çalışmanın çocukların gelişimine de faydalı olacağını düşünüyorum.”

Proje Koordinatörü Mimar Fatmanur Rodoper, projeyi şöyle anlattı: “Öncelikle şekerden bir dünya oluşturmak istedik. Çocuklarla birlikte, küp şekerleri pudra şekeri ve yumurta akı ile birleştirerek bir çalışma yaptık. Önceki gün resim yaptılar, bugün ise grup çalışması ile maket yaptılar. Dünyanın yaratılış mayasının sevgi olduğunu düşünüyoruz. Diyoruz ki, mayasında sevgi olmayan hiçbir harç, hiçbir duvar sağlam olmayacaktır. 17 Ağustos depreminin yıldönümündeyiz. Bir mimar olarak, mayasında sevgi olan evler olsun istiyoruz. Malzemeden çalınmayan, mimarların, kaliteli, insanlara yakışır evler yaptığı bir dünya hayal ediyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.