Hastane Asansörüne Zarar Verdi Bir Yıl Hapis, Bin 500 Tl Para Cezası Aldı

Hastane Asansörüne Zarar Verdi Bir Yıl Hapis, Bin 500 Tl Para Cezası Aldı

Eskişehir’de tedavi gördüğü hastanenin asansörünü tekerlekli sandalye ile vurarak ezen şahsa hapis ve para cezası çıktı. Mahkeme, dolu olduğu için bindirilmediği asansörün kapısını tekerlekli sandalye ile vurarak ezen ve bu nedenle...

Eskişehir’de tedavi gördüğü hastanenin asansörünü tekerlekli sandalye ile vurarak ezen şahsa hapis ve para cezası çıktı. Mahkeme, dolu olduğu için bindirilmediği asansörün kapısını tekerlekli sandalye ile vurarak ezen ve bu nedenle asansörün iki saat çalışmasını engelleyen H.Ö. adlı şahsa, ‘Kamu malına zarar vermek ve tehlike oluşturmak’ suçundan bir yıl hapis, bin 500 lira da para cezasına çarptırdı.

Alınan bilgiye göre, yaklaşık 7 ay önce meydana gelen olayda, 65 yaşındaki H.Ö. Devlet Hastanesi’ne gelerek doktorun tavsiyesi üzerine Fizik Tedavi Bölümünde tedavi olmaya başladı. H.Ö., tedavi gördüğü hastanenin dördüncü katında asansörle aşağıya inerek bahçede hava almak istedi. Bunun için asansörün düğmesine basarak dördünce kata çağırdı. Ancak H.Ö. içi çamaşır ve malzeme taşındığından dolu olan asansöre binemedi. İddiaya göre, duruma sinirlenen H.Ö. üzerinde oturduğu elektrikli tekerlekli sandalye ile asansöre hızlıca vurdu. Bunun üzerine asansörün kapısı içine çöktü. Mekaniği bozulan asansör durdu ve içindekiler tehlike yaşadı. Konu hemen hastanenin teknik yetkilileri ile konuya bakan hastane müdür yardımcısına haber verildi. Asansörün durumunu gören yetkililer, hemen teknik servis ve polis çağırdı. Teknik servis iki saat uğraşın ardından asansörü tamir ederek normal çalışır hale geldi. Bu esnada hastaneye gelen vatandaşlar ve hastalar asansörü kullanamayarak iki saat boyunca mağdur oldu. Asansör teknik servisi ve polis konuyla ilgili tutanak tutup rapor hazırladı. Hastanenin güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olay sonrası asansörün kapısının ezik hali görevlilerce fotoğraflandı. Şikayet üzerine asansörün kapısını ezen ve mekaniği bozan H.Ö. karakola götürülerek ifadesi alındı. Savcılık iddianamesinin ardından H.Ö. Eskişehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Mahkemede, tutuksuz sanık H.Ö. ile asansörü tamir eden asansör servisi ile hastane yetkilileri hazır bulundu. Sanık H.Ö, mahkemede hakkındaki iddiaları kabul etmedi. H.Ö. ”Ben yapmadım. Asansör zaten öyleydi.” diyerek kendini savundu. Hastane yetkilileri ise sanıktan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmasını talep etti. Asansör servisi çalışanları da, asansörün vurma ile o hale geldiğini ve bunu da tuttukları raporla detaylı biçimde belirttiklerini anlattı.

Tarafları dinleyen, dosyayı ve delileri son kez inceleyen mahkeme sanıkla ilgili hapis ve para cezası verdi. Mahkeme, asansörün kapısını tekerlekli sandalye ile vurarak kapısını ezerek zarar veren ve bu nedenle asansörün iki saat çalışmasını engelleyen H.Ö.’ye ‘Kamu malına zarar vermek ve tehlike oluşturmak’ suçundan bir yıl hapis, bin 500 Türk Lira da para cezasına çarptırdı. Mahkeme, H.Ö.’nün hapis cezasını denetimli serbestlik kapsamında 5 yıl süreyle erteledi. Ancak bin 500 lira para cezasını ertelemeyerek, verdiği zararın karşılığı olarak ödemesine karar verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.