Hastalığı değil öğrencilerinden ayrı kalmak üzüyor

Hastalığı değil öğrencilerinden ayrı kalmak üzüyor

Konya'da kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle biri annesi diğeri de eşinden yapılan böbrek nakillerine rağmen diyalize girmekten kurtulamayan Ali İhsan öğretmen her şeye rağmen ayakta durma

Konya'da kronik böbrek yetmezliği rahatsızlığı nedeniyle biri annesi diğeri de eşinden yapılan böbrek nakillerine rağmen diyalize girmekten kurtulamayan Ali İhsan öğretmen her şeye rağmen ayakta durmaya çalışıyor.

Ali İhsan Yaralıoğlu (42) AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında rahatsızlandığını ve gittikleri hastanede böbreklerinin ikisinin de çalışmadığını öğrenince ilaç tedavisine başlanıldığını söyledi.

Bir üniversitenin sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünü okurken rahatsızlığının ortaya çıktığını belirten Yaralıoğlu, bir süre sonra diyalize girmeye başladığını ifade etti.

1993 yılında annesinin hiç düşünmeden verdiği böbreğin kendisine başarıyla nakledildiğini dile getiren Yaralıoğlu, ''Bu dönemde evlendim. 2 çocuğum oldu. Öğretmenlik yapmaya başladım. Ancak mutluluğuma annemin verdiği böbreğin yaklaşık 8 yıl sonra işlevini yitirmesiyle gölge düştü'' dedi.

Diyalize tekrar girmeye başladığını, ailesi ile öğrencilerinin ve öğretmenlik mesleğinin sevgisiyle hep ayakta durmaya çalıştığını vurgulayan Yaralıoğlu, hastalığının gün geçtikçe ilerlemesi üzerine canından çok sevdiği eşinin daha fazla bu duruma seyirci kalamayarak böbreğini verdiğini anlattı.

-ÖĞRENCİLERİNDEN AYRI KALMAK ÇOK ÜZÜYOR-

Ancak nakledilen böbreğin de 6 ay sonra uyum sağlayamadığının altını çizen Yaralıoğlu, şunları kaydetti:

''Açıkçası ümitsizliğe kapılmadım değil. Ancak her seferinde tüm olumsuzluklara rağmen görev yaptığım okula gitmek istedim. Her birini kendi çocuğum gibi sevdiğim öğrencilerimle moral bulmaya çalıştım. Öğretmenlik çok farklı bir meslek. Tarifi imkansız. Ben bu duygu ve coşkuyu yaşadığım için öğrencilerimden hiç ayrılmak istememe rağmen 11 yıl boyunca severek yaptığım mesleğimden 2 yıl önce malulen emekli oldum. İlk zamanlarda kendimi bir boşluğa düşmüş gibi hissediyordum. Öğrencilerimden ayrı kalmak hastalığımla mücadeleden daha zormuş. Umudumuz kadavradan yapılacak nakil.''

Yaralıoğlu, insanların böbrek nakli konusunda duyarlı olması gerektiğini, Türkiye'de nakil sırası beklerken bir çok kişinin yaşamını kaybettiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.