Hastalar yeniden hayata başlıyor

Hastalar yeniden hayata başlıyor

Konya Numune Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların el emeği ürünlerinden oluşan ‘Yeniden Hayata’ sergisi törenle açıldı. Psikolojik rahatsızlıklar yaşayan hastalar, çağdaş tedavi yöntemleri ile adeta hayatlarına yeniden başlıyor

Açılışa TRSM’de tedavi gören hastalar, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz, Numune Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Süleyman Dönmez, Halk Sağlığı İl Müdür Yardımcısı Dr. Murat Uyav, merkez ve ilçe hastanelerimizin idarecileri ile çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Süleyman Dönmez, sergi açışlında yaptığı konuşmada günümüz ruh sağlığı politikalarının hastane temelli uygulamalardan toplum temelli uygulamalara doğru değiştiğinin altını çizdi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde 252 hastaya hizmet verdiklerini vurgulayan Dönmez, “Toplum temelli ruh sağlığı hizmetleri sayesinde, tekrar tekrar hastaneye yatarak toplumdan uzaklaşan, evinde, mahallesinde veya iş yerinde temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelen hastaların, bu merkezler sayesinde düzenli olarak tedavileri yapılmakta ve günlük hayatlarını sürdürmeleri sağlanmaktadır” dedi.

HASTALAR SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR

Ruhsal Rehabilitasyon ve uğraş terapileri sayesinde çok sayıda hasta vatandaşın sağlığına kavuştuğunu da özellikle belirten Dönmez, “Uzun emek ve sabır isteyen çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Hastalarımızın pek çoğu uygulamış olduğumuz tedavi yöntemleri sayesinde tekrar normal hayatlarına döndüler. Bu başarıların ve ürünlerin ortaya çıkmasında emeği geçen Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, TRSM’de görevli çalışanlarımıza ve tüm hastalarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.  Op. Dr. Gökhan Darılmaz da TRSM’lerin yapmış olduğu başarılı çalışmaların önemine değinerek, “2002 yılından sonra sağlıkta dönüşüm ile birlikte devletimiz ı zorluklar çeken hasta ve ailelerinin daha yakından farkına vardı. Engelli bireylerin hizmet alırken yaşamış oldukları sıkıntıların en aza indirilmesi, evde bakım hastalarına sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi ve TRSM ile de ağır ruhsal bozukluk yaşayan hasta ve ailelerinin yeniden topluma kazandırılması şeklinde özetlendirebileceğimiz yeni hizmet alanları oluşturdu. TRSM’ler de bu alanda çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar” dedi. Konuşmaların ardından, TRSM hastalarının uğraş terapisi çerçevesinde yaptıkları resim ve el sanatlarından oluşan sergiyi gezen idareciler hastalarla da bol bol sohbet etme imkânı buldular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.