Hasret bitiyor

Hasret bitiyor

Spor Toto Süper Lige milli maçlar ve 31 martta yapılacak yerel seçim nedeniyle verilen 3 haftalık ara sona eriyor Atiker Konyaspor bu arayı en iyi şekilde değerlendirerek Başakşehir maçıyla birlikte yeni bir çıkış yakalamak istiyor

A Milli takımın 2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Arnavutluk ve Moldova ile oynadığı maçlar ardından 31 Mart yerel seçimleri nedeniyle Süper Lig maçlarına verilen ara bu hafta sonu tamamlanacak ve heyecan tekrar devam edecek.

YENİR BİR ÇIKIŞ HEDEFİNDE

Sezonun ikinci yarısının ilk maçında deplasmanda Erzurumspor’u mağlup eden, iç sahada da Antalyaspor’u yenen Konyaspor bir anda kendini 4. Sırada buldu. Camia yeniden bir Avrupa hayali ile heyecanlanırken arkasından oynanan maçlar taraftarın hevesini kursağında bıraktı. Konyaspor Antalyaspor galibiyeti sonrası çıktığı 7 maçta galibiyet alamadı. Yeşil beyazlılar bu süreçte 4 beraberlik 3 mağlubiyet ile sadece 4 puan toplayabildi.

Son olarak Çaykur Rizespor’a mağlup olan Anadolu Kartalı, sıralamada bir basamak düştü. Haftaya 5. sırada giren Aykut Kocaman’ın ekibi, Süper Lig’de 26. haftayı 35 puanla 6. sırada tamamladı. Yeni Malatyaspor ise sahasında aldığı Sivaspor galibiyetiyle puanını 37’ye çıkararak Konyaspor’un üstüne çıktı. Antalyaspor da Alanyaspor karşısında aldığı galibiyetle Konyaspor ile puanını eşitlerken, Çaykur Rizespor, Sivasspor, Kasımpaşa ve Alanyaspor da 34’şer puanla yeşil-beyazlı takımın en yakın takipçileri konumunda

KOCAMAN DÖNEMİNDE BİR İLK

Yaklaşık 2 aydır taraftarının yüzünü güldüremeyen Atiker Konyaspor Aykut Kocaman ile birlikte bir ilki yaşıyor. Yeşil-beyazlı ekip küme düştüğü 2010-2011 sezonunda tam 13 maç galibiyet alamamıştı. Atiker Konyaspor, söz konusu sezonda 16. hafta ile 29. haftalar arasında hiç rakiplerine üstünlük kuramadı. Temsilcimizin, 2013-2014, 2014-2015, 2015-2016, 2016-2017 ve 2017-2018 sezonlarında 7 maçlık kazanamama serisi bulunmuyor. Süper Lig’de 18. sezonunu yaşayan Konyaspor, son anda ligde kaldığı geçen sezon da en fazla 5 maç galibiyet hasret dönem yaşamıştı.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.