Hasan Hüseyin Korucu rahmet ve dualarla anıldı

Hasan Hüseyin Korucu rahmet ve dualarla anıldı

Konya’da uzun yıllar gazetecilik yapan son olarak gazetemizde İstihbarat Servis Şefi iken emekli olarak mesleği bırakan Hasan Hüseyin Korucu, ölümünün 6. yılında Üçler Mezarlığı’nda kabri başında anıldı.

 Korucu’nun ağabeyi Mustafa Hilmi Korucu, ailesi, yakınları ve sevenlerinin katıldığı programda Hasan Hüseyin Korucu’nun hayatı ve meslek yaşamı bir kez daha sevenleri tarafından anlatıldı. Korucu’nun ağabeyi Mustafa Hilmi Korucu, ‘Karakaşlı gardaşım’ olarak tanımladığı ağabeyini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Mustafa Hilmi Korucu, “Ağabeyim mesleğine önem veren ve heyecanını hiçbir zaman yitirmeyen bir kişi idi. Meslekte en çok örnek aldığı isim ise kendisi gibi genç yaşta bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mehmet Gazel idi. Gazel ile adliye koridorlarında çok haber yapmıştı. Merhaba Gazetesi’nden emekli olduktan sonra gençlik yaşantısının aksine çok sakin ve kendisine daha çok zaman ayıran bir yaşantısı olmuştu. Ağabeyimi 10 Mart 2004 yılında kendisine ait evde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş olarak bulmuştuk. Yıllar geçmesine rağmen acısını ilk günkü gibi yüreğimde hissederim. Kendisine bir kez daha Cenab-ı Hakk’tan rahmet dilerken, bu vesile ile kabri başında bizleri yalnız bırakmayan tüm sevenlerine teşekkür ederim” dedi.
Gazeteci-Yazar İhsan Kayseri ise Korucu’nun hayatı ve mesleği konusunda verdiği bilgide,  “Merhum Azime ve Aziz Korucu’nun 5 çocuğundan birisi olan Hasan Hüseyin Korucu ile aynı mahallenin çocuklarıyız. Büyüklerine her zaman saygıyla hareket eden küçüklerini de her zaman seven ve kollayan, efendiliği ve terbiyesi ile gazeteciler arasında saygın bir yeri olan Hasan Hüseyin Korucu hayatının baharında 10 Mart 2004 tarihinde çok genç yaşta aramızdan ayrıldı. Doğumunun 55. vefatının da 6. yılında kendisine Cenab-ı Allah’tan bir kez daha rahmet tüm sevenlerine başsağlığı dilerim” diye konuştu.


ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.