Harran Üniversitesi Proje Sayısını 4 Kat Arttırdı

Harran Üniversitesi Proje Sayısını 4 Kat Arttırdı

Harran Üniversitesi son 7 yılda araştırma projelerini 4 kat arttırdı. Üniversitenin projelere ayırdığı bütçe 4.5 milyon lirayı aştı. Eğitim ve bilimsel projelere bölgenin en çok yatırım yapan üniversite Türkiye sıralamasında 50. sıraya...

Harran Üniversitesi son 7 yılda araştırma projelerini 4 kat arttırdı. Üniversitenin projelere ayırdığı bütçe 4.5 milyon lirayı aştı. Eğitim ve bilimsel projelere bölgenin en çok yatırım yapan üniversite Türkiye sıralamasında 50. sıraya yükseldi.

Harran Üniversitesi, Şanlıurfa ve bölgenin gelişmesi noktasında yaptığı yatırım ve bilimsel projelerle bölgesinde ilk sırada yer alıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi olarak eğitimin vermelerinin yanı sıra kurumun temel ilkesi olan araştırmaya hep önem verdiklerini belirtti.

2007 yılından bu yana kadar araştırma bütçelerinin 4 katına arttığını dile getiren Mutlu, “2007’de 1 milyon 300 civarında olan araştırma projelerimize ayırdığımız pay bugün 4 milyon 590 bin 725 lirayı bulmuştur. Kalkınma Bakanlığı, TÜBİTAK, GKİB ve Harran Üniversitesi bütçeleriyle 2007 yılını 84 projeyle kapatırken, bu rakam 2013 yılında 386 ya yükselmiştir. Üniversite yayın sıralamasında Türkiye’deki yerini almaya başlamıştır. Bugün Türkiye üniversiteleri arasında da üniversitemiz 50. sıralarda yer almaktadır. Hedefimiz daha üstlere tırmanmak, daha iyi işler yapmaktır.” dedi.

Öğretim üyesi sayısının artması, master, doktora programlarının açılması sonucu gelecekte Harran Üniversitesinin hızla yukarılara tırmanacağını kaydeden Mutlu şöyle devam etti: “Üniversitelere bakıldığında girişimci üniversiteler arasında daha çok sanayiyle içli dışlı olan, sanayi işlerini yapan başta ODTÜ, İTÜ gibi Marmara Bölgesi ve diğer bölgelerde sanayi holding ve ARGE’ye önem veren işkollarının olduğu yerde olan üniversiteler üst sıralarda yer alıyor. Bizim bölgemizin gereksinimlerinden dolayı tarım ve tarımın getirdiği ürünlerle ilgileniyoruz. Burada tarımın öncülüğünde bu işleri yapmak istiyoruz. Sadece üniversitenin yaptığı bilimsel faaliyet yeterli olmamaktadır. Buna gönül verecek iş adamları gerekmektedir. Onlarında bu işlerde kar edebilmeleri için yatırım yapması gerekmektedir. Bundan dolayı üniversitemiz bakıldığında bir şey yapmamış gibi görünüyor.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.