Hamburg'da Türk Gençlerle Polis Arasındaki Gerginlik Giderilmeye Çalışılıyor

Hamburg'da Türk Gençlerle Polis Arasındaki Gerginlik Giderilmeye Çalışılıyor

Almanya'nın Hamburg şehrinde polisin çoğu Türk olmak üzere gençlere kimlik kontrolü ile başlayan gerginliğin sona erdirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Almanya'nın Hamburg şehrinde polisin çoğu Türk olmak üzere gençlere kimlik kontrolü ile başlayan gerginliğin sona erdirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Daha önce polisin, gençlerin babaları ile yaptığı görüşmenin ardından bir görüşmede İçişleri Bakanlığı ile yapıldı.

İçişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Frank Reschreiter, Altona semtinde yaşanan olayların bakanlık olarak takipçisi olduklarını belirterek, “Olayların nasıl başladığını analiz etmek, önlenmesi için neler yapılabileceğini ve hangi önlemler alınabileceğini görüşmek için bakanlıkta bir toplantı yapıldı. Toplantıya polis ve savcılığın yanı sıra Altona belediyesi yetkilileri ile Sosyal İşler Bakanlığı'ndan temsilciler katıldı. Toplantıda gençler için neler yapılabileceği görüşüldü. Semtte gençlerin buluşup bir araya gelebileceği bir mekan var. Ancak yeni bir mekana ihtiyaç olup olmadığı konuları görüşülecek.” dedi.

DIŞARIDAN GELEN MACERACI GENÇLER DE VAR

Olayların geliştiği bölgede suçlu gençlerin de olduğuna vurgu yapan Reschreiter, “Ancak o bölge sosyal durumu kötü olan bir semt değil. Daha önce Schanzen eğlencesinde olduğu gibi olayların çıkmasından bir gün sonra bölgeye olay çıkarmak için macera meraklısı dışarıdan gençler geldi. Bunlar da tespit edildi.” diye konuştu.

Polisin şiddet uyguladığına dair iddiaların bulunduğunu da hatırlatan Reschreiter, “Olaylar nedeniyle polis hakkında toplan 7 dava açıldı. Bu davalardan sadece ikisi şiddet uygulamaya, yaralamaya yönelik. Diğer beşi ise ‘siz' yerine ‘sen' denilmesi gibi karşılıklı hitaplardan açılana davalar” açıklamasını yaptı.

Hamburg'da polisin aynı kişileri sık sık kontrol yapması nedeniyle çoğu Türk gençleri ile arasında çıkan gerginlik sonrası yaşları 16 ile 26 arası 16 genç gözaltına alınmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.