Hamburg’da ‘mülteci’ Protestosu

Hamburg’da ‘mülteci’ Protestosu

Hamburg kentinde mültecilere yönelik eyalet hükümetinin politikalarını protesto eden göstericiler, polisle çatıştı.

Hamburg kentinde mültecilere yönelik eyalet hükümetinin politikalarını protesto eden göstericiler, polisle çatıştı. Göstericiler, mültecilere yönelik “ırkçı kontrollerin sona erdirilmesini” istedi.
Afrika’daki şiddet olaylarından kaçarak Hamburg’a gelen ve burada sığınma talebinde bulunan mültecileri savunan göstericiler, yine sokaklara indi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından yönetilen eyalet hükümetini protesto eden göstericiler, “Olaf Scholz hükümetinin otokratik bir şekle dönüştüğünü” öne sürdüler.Polisin Afrikalılara yönelik kontrollerini eleştiren göstericiler, bunların bir an önce sonlandırılmasını istedi.

Geçen hafta da yaklaşık bin kişinin katıldığı protestolarda, göstericiler polisle çatışmıştı. Polisin sert müdahalesi sonucu olaylar yaşanmış ve bazı kişiler gözaltına alınmıştı.Dünkü olaylardan sonra internette bir bildiri yayınlayan göstericiler, “ilk hedeflerine ulaştıklarını” söylediler.

Olaf Scholz, yaklaşık 4 ay önce Afrika’dan Hamburg’a gelen sığınmacıların bu şehirde kalıcı bir perspektifleri olamayacağını öne sürmüştü.
Eylül ayında yapılan federal seçimlerin ardından da polis, özellikle Afrikalı göçmenlere yönelik kontroller başlatmıştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.