Halterciler madalya için gitti

Halterciler madalya için gitti

Genç Halter Milli Takımı Dünya Şampiyonası için Bulgaristan’ın Varna kentine gitti. Şampiyonaya Konya’da hazırlanan milli sporcular yapılacak şampiyonada, madalyaları toplayacaklarını söyledi

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Halter Salonunda yaklaşık iki ay kamp yapan genç milli takım sporcuları bu süre zarfında yaptıkları çalışmalarla şampiyonaya en iyi şekilde hazırlandı. Milli halterciler Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılacak şampiyonada dünya dereceleri elde edeceklerini söylediler. Konya’da gerçekleştirilen kampta sporcular, antrenörler Ali Eroğlu, Ergün Batmaz, Mehmet Yılmaz ve Mehmet Doğan nezaretinde çalıştılar. Genç Halter Milli takımında bulunan sporcuların isimleri şu şekilde: Hurşit Atak, Süleyman, Rüzgar, Halit Genç, Y. Emre Boltürk, Muhammet Koçum, Mehmet Yılmaz, Zeki Tuncer, Uğur Şahin, Semih Durmaz, İsmet Algül.
Antrenör Ali Eroğlu ise en az iki dünya şampiyonu çıkaracak güçte olduklarını söyledi. Eroğlu, “ Sporcularımızın performansından memnunuz. İyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Dünya şampiyonasından başarılı sonuçlarla dönerek ülkemizi gururlandırmak istiyoruz. Hedefimiz İstiklal Marşı eşliğinde bayrağımızı göndere çektirmek” dedi.
BAYANLAR DA BULGARİSTAN’DA
Gençler Dünya Şampiyonası için Bulgarista’nın Varna şehrine giden halter bayan milli takımı madalyalarla döneceklerini ifade ettiler Kafilede şampiyon halterci Ayşegül Çoban ile birlikte 2 Konyalı sporcu daha bulunuyor. Şampiyonada mücadele edecek diğer sporcuların isimleri şu şekilde: Neslihan Okumuş, Hacer Demirel (Konya), Şaziye Okur, Emine Şentürk, Sibel Altundaş (Ankara), Figen Kaya (İzmir) Halter Genç Milli Takımın başında Konyalı antrenör Talat Ünlü ile birlikte dört antrenör daha bulunuyor. Antrenörlerin isimleri şu şekilde: Kenan Erdağı (Konya), Suat Yürekli (Ankara), Mücahit Yağcı (Eskişehir), Hüseyin Dökmetaş (Sivas) Şampiyonadan iyi derecelerle döneceklerini ifade eden Konyalı Antrenör Talat Ünlü, “ Oldukça iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bulgaristan’da en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Her şampiyonada olduğu gibi bu şampiyonda da Türkiye’nin başarılı sonuçları ön plana çıkacaktır. Sporcularımıza güveniyoruz. Bu şampiyonadan başarılı sonuçlar ile döneceğimize inanıyorum” dedi.
Başarılı halterci Ayşegül Çoban ise Gençler Dünya Şampiyonasında hedefinin altın madalya alarak al bayrağımızı göndere çektirmek olduğunu söyledi Aldığı madalyalara bir yenisini eklemek istediğinin altını çizen. Çoban, “Her uluslar arası organizasyonda amacım kendi kategorimde en iyi dereceyi alarak bayrağımızı İstiklal Marşımız eşliğinde göndere çektirmek. Bu şampiyonada da aynı şeyi yapmak için var gücümle çalışıyorum. İnşallah bana güvenenleri mahcup etmeyeceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.