Hale Kur'an Kursu'ndan kızlara anlamlı proje

Hale Kur'an Kursu'ndan kızlara anlamlı proje

Hale Kur'an Kursu Yaptırma Yaşatma Derneğinin projesi olan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “Genç Kızlara Sosyal ve Psikolojik Destek” projesi düzenlenen bir programla hayata geçirildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Projeleri Destek programları kapsamında desteklemeye değer bulunan “Genç kızlara sosyal ve psikolojik destek” projesi tanıtım toplantısına Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Konya Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, İrfan der Başkanı Av. Ali Gökmen, Hale Kuran Kursu Derneği Başkanı Av. Mustafa Hamarat ve çok sayıda misafir ve kursiyer katıldı. Proje Koordinatörü ve Kurs Müdiresi Zübeyde Çelik “Proje kapsamındaki faaliyetlerin genç kızlarımızın hayatlarına yön vermelerinde önlemli izler bırakacağını ve kızlarımızın kendilerini, çevrelerini tanıma ve topluma katılım gibi kazanımlarını kendileri geliştirebilir hale gelecektir” dedi.

Dernek Başkanı Av. Mustafa Hamarat, “Hale Kız Kur’an Kursu’nda eğitim gören 14–22 yaşlarında 80 yatılı ve 120 gündüzlü olmak üzere toplamda 200 genç kızımız bu projeden yararlanacaktır” diye konuştu.

Daha sonra ise Konya İl Müftüsü Prof Dr. Ali Akpınar, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş yaptıkları konuşmalarında bu projeye destek verenlere teşekkür etti. 10 ay boyunca genç kızlara psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermek üzere 1 psikolog ve 1 psikiyatri uzmanı görevlendirilirken, uzmanlar ilk dersleri vererek projenin startını verdi. Genç Kızlara Sosyal ve Psikolojik Destek” projesi tanıtım toplantısı protokol üyeleri ile birlikte çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.