Hakk'ı savunan olun

Hakk'ı savunan olun

Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Kerem İşkan, "İmam hatip mezunu olarak. Buradan çıktığınız zaman ne iş yaparsanız yapın mutlaka Allah rızasını gözetin" dedi

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Kanal 42 Haber Müdürü Süleyman Kuloğlu ve Kanal 42 Baş Muhabiri Rümeysa Zügül Hocacihan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi. Kendisi de bir imam hatip mezunu olan İşkan, imam hatip ruhunu ve imam hatipli olmanın getirdiği sorumlulukları öğrencilere aktardı. Büyükeken ve Kuloğlu ise öğrencilerin gazetecilik ve televizyonculukla ilgili sorularını yanıtladı. Her sınıftan yaklaşık 100 öğrencinin katıldığı konferansa öğretmenler de büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler İşkan ile teker teker hatıra fotoğrafı da çektirdi. İmam hatiplinin dışarıdaki hayatında da okuduğu okulu temsil ettiğini ifade ederek, "Biz imam hatipte okuduğumuz yıllarda, diğer arkadaşlarımız gibi dışarıda oynayamazdık. Çünkü herkes bizlere geleceğin imamları ve hatipleri olarak baktığı için, çok daha disiplinli, çok daha düzenli, çok daha nezih durmamız gerekiyordu sokaklarda. Böyle bir bilinçle yetiştik. Dışarıdaki insanlar da derdi ki, 'Şu imam hatipliler, ne kadar düzenli ne kadar tertipli.' Dışarıdaki size olan bu algıyı korumanız gerekiyor" diye konuştu.

İMAM HATİPLİ OLMAK BÜYÜK BİR NİMET

İmam hatip öğrencilerine tavsiyelerde de bulunan İşkan, "Aranızda burada, bu sıralarda okumak istemeyenler olabilir. Ancak onlar bile imam hatipten ayrıldıktan sonra içlerinde bir özlem olacak. Girmediğiniz her ders, yapmadığınız her ezber için pişman olacaksınız. Şu anda belki farkında değilsiniz ama çok büyük bir nimetin içerisindesiniz. Allah'ın dinini bu kadar genç yaşta akademik olarak öğrenmek sizler için büyük bir nimet. İmam hatip kardeşliği diye bir kardeşlik vardır. Birbirinize sahip çıkın. Sadece okulda değil, okul dışında da birlikte olun. Burada sağlam arkadaşlıklar kurun. Göreceksiniz burada kurduğunuz arkadaşlıklar ileride de devam edecektir. Herkesin lise yıllarının ayrı bir değeri vardır. Ancak imam hatiplilerin bu sıralardaki birlikteliği daha farklıdır. Çünkü onlar zorunda oldukları için arkadaşlık kuruyor, imam hatiplilerin arasında manevi ve dini bağlar bulunmakta" ifadelerini kullandı.

OKUDUĞUNUZ SIRALARIN HAKKINI VERİN

İmam hatipli olmanın getirdiği sorumlulukların olduğunu kaydeden İşkan, "İmam hatipli olmak zordur. Sorumluluk ister. Çok ciddi çalışma ve disiplin ister ama büyüdüğünüzde bunun nimetlerinden yararlanacaksınız. Bu okula boş bir tarla olarak geldiniz. Tarlanıza öğretmenlerinizle birlikte bir şeyler ekeceksiniz 4 yıl. Bu 4 yılın sonunda ömrünüz boyunca tüketeceğiniz meyveler yeşerecek. Ne kadar ekeceğiniz size bağlı. O yüzden, buradan alacağınız tecrübeleri inanın ömür boyunca kullanacaksınız. Ama sizlerin bu içerisinde bulunduğunuz nimetin hakkını vermeniz lazım. Dışarıdaki liselerdeki öğrenciler 2 çalışıyorsa siz 4 çalışmak zorundasınız. Buradaki manevi birlikteliği başka bir yerde bulmak mümkün olmuyor" sözlerini kullandı.

DAİMA HAKK'I SAVUNUN

Öğrencilere gazetecilik hakkında da bilgi veren İşkan, şöyle konuştu: "Gazetecilik günümüzde yapılması zor mesleklerden bir tanesidir. Şu anda herkes bir tarafın gazetecisi oldu. Bundan 31 yıl önce mesleğe başladığımızda da bu tarafgirlik vardı. Her şeye rağmen Allah'ın rızasını kazanmak için, Hakk olanı belirtmek için, dürüstçe korkmadan doğruları söylemek gazeteciliğin temel ilkesidir. Eğer Allah korkunuz, peygamber sevginiz varsa bu zorlukların üstesinden geliyorsunuz. Bu sevgiyi de ben bu sıralarda almıştım. Gazetecinin sabahı- akşamı, mesaisi olmaz. Her çalışanın sabah kalktığı zaman gideceği yer bellidir fakat gazeteci bir gün bir yere başka bir gün başka bir yere gider. İçinizde bu mesleği seçmek isteyenler varsa, mutlaka ama mutlaka yaptığı işte Allah'ın rızası var mı, diye düşünmezi lazım."

GAZETEYİ HALK İÇİN ÇIKARTIYORUZ

Öğrencilere habercilik alanında bilgi veren ve öğrencilerin gazete ile ilgili merak ettikleri soruları yanıtlayan Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ise, "İçinizde merak duygusu varsa iyi bir gazeteci olabilirsiniz. Gazeteciliğin temelinde merak yatar. Merak edeceksiniz. Gazeteci olmak istiyorsanız, özel hayatınızı bir kenara bırakmanız gerekiyor. Çünkü özel hayatınızdan zaman ayırmadığınız ve orayla daha çok ilgilendiğiniz zaman, işleriniz aksar. Bunların yanında araştırmacı ruhlu olmanız gerekiyor. Dışarıda gördüğünüz veya size aktarılan bir şeyin aslı öyle olmayabilir. Sizlerin bunu araştırmanız gerekiyor. Bütün bunların yanında halkın istediği şeyleri de iyi bilmeniz gerekmekte. Çünkü gazeteyi kendimiz için değil, halk için çıkartıyoruz" şeklinde konuştu.

HABERLERİ TİTİZLİKLE İŞLİYORUZ

Kanal 42 Haber Müdürü Süleyman Kuloğlu da, televizyon haberciliğini şu şekilde anlattı: "Televizyon, gazete ve radyo haberciliği çok farklıdır. Bir de son zamanlarda internet haberciliği çıktı. Televizyon haberciliğinde önemli olan görüntüdür. Görüntüyü sesle birleştiririz, haber şekline getirir siz değerli izleyicilerimize sunarız. Sabah muhabir arkadaşlarımız, programları takip eder ve özel haberler getirirler. Yani görüntüler getirirler. Getirdikleri bu görüntüler kurgu dediğimiz yere aktarılır. Kurguda hangi saniyede hangi görüntü ve sesin olacağı ayarlanır. Yarım saatlik görüntüden, 3 dakikalık haber çıkarttığımız zamanlar oluyor. Kurgunun ardından da haberler önemine göre sıralanıyor. Son olarak da Kerem Bey'in de sunumuyla izleyicilerimize aktarıyoruz. Bütün bunları yaparken titizlikle yapıyoruz ki halkımıza doğruyu kusursuz bir biçimde aktarabilelim.”

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.