"Hakim Ve Savcılar Siyasi Rüşveti Kabul Ederek Oyunun Rengini Tayin Etmez"

"Hakim Ve Savcılar Siyasi Rüşveti Kabul Ederek Oyunun Rengini Tayin Etmez"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hakimlerin ve savcıların ekonomik şartlarının iyileştirilmesini kendilerinin de istediğini belirterek, "Ama siz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinin başladığı süreçteyiz....

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hakimlerin ve savcıların ekonomik şartlarının iyileştirilmesini kendilerinin de istediğini belirterek, "Ama siz Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimlerinin başladığı süreçteyiz. Bu dönemde tutar da hakim ve savcılara hepsinin maaşına birden bin 155 lira gibi bir zam yaparsanız ve bütün hakim ve savcılar için bir sicil affı getirirseniz o zaman birilerinin de çıkıp bunun seçime yönelik siyasi rüşvet olduğu iddiasının önüne geçemezsiniz." dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen BBP Genel Başkanı Destici, hakim ve savcılara seyyanen yapılacağı açıklanan bin 155 lira zamla ilgili şunları ifade etti: "Bu şekilde hem kendinizi hem de hakim ve savcıları büyük bir zan altında bırakmış olursunuz ki, bıraktı. Genel ve yerel seçimlerdeki projesini buraya da yansıtıyor. Orada nasıl vatandaşa yardımlaşma fonu aracılığıyla seçim öncesinde yardım dağıtarak, cumhuriyet altınları dağıtarak, burs adı altında paralar dağıtarak oy alma hazzını yaşadı. Burada aynı yönteme yöneldi. Ama burada bir kayaya toslayacağını sanıyorum. Hiçbir hakim ve savcının bu siyasi rüşveti kabul ederek oyunun rengini tayin edeceğini zannetmiyorum. Hükümet işi ileri götürüp seçime bir gün kala bütün hakim ve savcılara birer cumhuriyet altını da dağıtabilir. Bu da beklenebilir, iktidar partisinin böyle bir alışkanlığı var. Normal vatandaşa yaptığını bir hediye paketi içerisinde, Yargıda Birlik Platformu'nun hediye paketi diye, birer cumhuriyet altını, kravat, bayanlara eşarp, altın iğne, kol düğmesi gibi hediyeler verebilir. Buradan Adalet Bakanı’na sesleniyorum. Hiçbir şahsın emri altına girmemesi gereken hakim ve savcılar, hiçbir siyasi partinin de emri altına giremezler.” diye dile getirdi.

Destici, çözüm süreci ile ilgili hükümete sorularını şu şekilde sıraladı : "Sürecin içerisinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ismi değiştirilmesi var mı? Ana dilde eğitim var mı? Demokratik özerklik var mı? Teröristbaşı Öcalan’a af var mı? Milletvekilliği var mı? Eğer bu pazarlık müzakerelerinin içerinde yoksa çıksın bu işten sorumlu kimse net bir şekilde bunun cevabını versin.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.