Hakem dövmek moda oldu

Hakem dövmek moda oldu

Mevlananın hoşgörüsünü her ortamda ön palana çıkaran ve örnek olarak gösterilen Konya, spor sahalarında sınıfta kaldı

Mevlana’nın hoşgörüsünü her ortamda ön palana çıkaran ve örnek olarak gösterilen Konya, spor sahalarında sınıfta kaldı. Sporun dostluk, sevgi ve kardeşlik olduğu felsefesinden yola çıkarak Fair-Play ruhunu ön plana çıkaran ve birçok spor adamının ödül aldığı Konya’da son iki haftada hakem dövmek adeta moda oldu. Konya Amatör Küme Futbolda geride kalan 2 hafta kamuoyu duymak ve görmek istemediği tatsız olaylarla karşı kaşıya kaldı.

Önceki hafta İhsaniye Gençlerbirliği-1907spor maçının ardından müsabakanın yardımcı hakemleri Hakan Çam ve Adem Dündar maçın bitiminden 45 dakika sonra takip edilerek talihsiz bir şekilde darp ve sözlü saldırıya uğramıştı. Bu olayla ilgili olarak Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği konuyla ilgili olarak ağır bir kınama yayınlamıştı. Bu olayın üzerinden henüz bir hafta geçmeden bir başka hakem bu kez saha içerisinde çirkin bir saldırıya uğradı.

Futbol Amatör Küme Süper Gruba dahil oynanan Selçukspor-Bozkır Gençlerbirliği maçında müsabakayı yöneten hakem İbrahim Çetin bir futbolcu tarafından darp edildi.  Saha içerisinde görevini yapmaya çalışan hakemin kırmızı kart kararını beğenmeyen Selçuksporlu oyuncu hakeme yumruk atarak bir sporcuya yakışmayacak bir harekette bulundu. Aldığı darbe ile yere yığılan İbrahim Çetin’e sağlık görevlileri saha içinde ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra tedavisi hakem odasında devam eden Çetin müsabakayı tatil ettiğini söyledi. Önceki hafta yaşanan olayda hakem Hakan Çam saldırıyı yapanlardan şikayetçi olmuştu. Geride kalan haftada da İbrahim Çetin kendisine bu saldırıyı yapan futbolcudan şikayetçi oldu. İki haftadır yaşanan bu çirkin olaylar spor kamuoyunun tepkisini çekerken aynı zamanda büyük üzüntü yaşattı. Sporseverler bu tür olayların artık yaşanmamasını istiyor.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.