Hak-iş Üyelerinden Patlama Alanına Kırmızı Karanfil

Hak-iş Üyelerinden Patlama Alanına Kırmızı Karanfil

Hak-İş Sendikası Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun DHKP-C, YPG veya IŞİD gibi hangi amaçla yapılırsa yapılsın Hak-İş olarak biz terörizm...

Hak-İş Sendikası Konfederasyonu (HAK-İŞ) Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun DHKP-C, YPG veya IŞİD gibi hangi amaçla yapılırsa yapılsın Hak-İş olarak biz terörizmin her türüne karşıyız" dedi.

HAK-İŞ Konfederayonu üyeleri, Ankara’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşların anısına Merasim Sokak’a kırmızı karanfil bıraktı. Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, yaptığı açıklamada, Hak-İş’in bugün 5. Uluslararası Kadın Buluşması’nı gerçekleştireceğini belirterek, "Yurtdışından 33 ülkeden yaklaşık 50 civarında kadın sendikacı arkadaşımız ve kadın komitesi başkanlarıyla birlikte yirmi gün önce büyük bir saldırıyla karşı karşıya kaldığımız ve 28 vatandaşımızı kaybettiğimiz vatandaşlarımız için buraya karanfil bırakarak terörü lanetlemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun HAK-İŞ olarak terörizmin her türüne karşı olduklarını ifade eden Başkan Arslan, "Maalesef uluslararası istihbarat örgütleriyle iş birliği yapılarak Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik doğrudan bir saldırıyla karşı karşıyayız. Tabi bu vesileyle de birçok vatandaşımızı kaybettik. Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun DHKP-C, YPG veya IŞİD gibi hangi amaçla yapılırsa yapılsın Hak-İş olarak biz terörizmin her türüne karşıyız. Her türlü şiddete, teröre, silaha karşıyız" ifadelerini kullandı.

"UMARIM BU BELADAN KISA ZAMANDA KURTULMUŞ OLURUZ"

Terör operasyonlarında şehit olan asker, polis ve köy korucularını hatırlatan Arslan şunları kaydetti:

"Barışı ve barışı isteyenlerle birlikte bu mücadelemizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Terörizmle yapılacak mücadelede insan haklarını, evrensel hukuku gözeterek yapılacak her türlü mücadeleyi Hak-İş olarak destekliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına yönelik yapılan bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Umuyorum, bekliyoruz, arzu ediyoruz bir daha bu tür saldırılarla muhatap olmayalım. Maalesef bugün yine iki tane şehidimiz var. Hem Diyarbakır’da hem Mardin’den gelen haberler maalesef şehitlerimizi yine toprağa vermeye devam ediyoruz. Onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. Umarım bu beladan kısa zamanda kurtulmuş oluruz."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.