Hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi olan Konyalı Vali konuştu: Önemli olan hafız kalabilmek

Hafızlık yarışmasında Türkiye birincisi olan Konyalı Vali konuştu: Önemli olan hafız kalabilmek

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Hafız Kal Yarışması"nın Türkiye finalinde 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Merhaba Gazetesi’ne konuşan Konyalı Vali Mustafa Çiftçi, “İsmail Ketenci Hocamın sözü hala aklımda" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca Erzincan'da "Hafız Kal Yarışması" düzenlendi. Bölgelerinde dereceye girerek Türkiye finalinde yarışmaya hak kazanan 4 yarışmacı 15 cüz kategorisinde, 5 yarışmacı da 5 cüz kategorisinde üçer soru yöneltilerek yarıştı. Sırayla jürinin karşısında soruları yanıtlayan 41 yıllık hafız Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinde birinci oldu. Aslen Konya-Çumralı olan Mustafa Çiftçi, yarışma sonrası memleketinde de büyük takdir topladı.

whatsapp-image-2024-05-11-at-13-57-41.jpeg

KUR’AN-I KERİMLE İRTİBATIMI HİÇ KOPARMADIM

1983 yılında Havzan Nuraniye Kuran Kursunda hafızlığını tamamladığını ve merhum İsmail Ketenci Hocanın üzerinde çok emeği olduğunu söyleyen Konyalı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Merhaba Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. Konuşmasına merhum İsmail Ketenci‘nin sözlerini hatırlatarak başlayan Çiftçi, “ Allah rahmet eylesin. İsmail hocamın bir sözü hala aklımda. ‘Evlatlarım önemli olan hafız olmak değil, hafız kalmaktır’ derdi. Merhum İsmail hocamın bu sözünü hiçbir zaman unutmam. Bu söz gerçekten de kulağıma küpe oldu. Bir insan çalışır, hafız olur ve hafızlığını bitirir ama önemli olan onu ömür boyu korumasıdır. Bunun için gerekli çabayı göstermesidir. Biz de İsmail Ketenci hocamızın bu sözüne, nasihatına uyduk. Hayatım boyunca Kur’an-ı Kerim ile olan irtibatımı devam ettirmenin mücadelesini verdim. Hocamızın tavsiyesini hiç unutmadım. Kur’anı Kerim ile irtibatımı korumaya çalıştım” dedi.

whatsapp-image-2024-05-11-at-14-04-10.jpeg

VALİLİĞE GİTMEDEN 1 SAAT KUR’AN ÇALIŞIRIM

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hafız Kal” yarışmasına 4 ay kala bir vesileyle yarışmayı duyduğunu dile getiren Konyalı Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, “Tamamından girsem hepsini yetiştiremezdim. 15 cüz kategorisine başvuru yaptım. Yarışma Erzincan’da düzenlendi. Çok şükür yarışmaya girdim ve Türkiye birincisi oldum. Önce Allahın yardımı sonra da 41 yıldır Kur’an-ı Kerim ile irtibat halinde olmam böyle bir sonucu ortaya çıkardı. Yarışma öncesinde de günde 16 sayfa Kur’an-ı Kerim çalışıyordum zaten. Valiliğe gitmeden önce 1 saat hep çalışırdım. Yarışma vesilesiyle sadece irtibatımı daha çok yoğunlaştırdım. Allah nasip ederse seneye tamamına gireceğim hedefim bu” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-05-11-at-13-57-50.jpeg

KONYALI VALİ TÜRK BÜROKRASİSİNE ÖRNEK OLDU

“Bir insanın hafızlığını muhafaza etmesi için illa Diyanetin içinde yer alması gerekmiyor. Ben bunu herkese göstermek istedim” diyen Vali Çiftçi daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Farklı bir iş yapıp, Kur’an-ı Kerim ile irtibatı kesmemenin örneği olmak lazım. Yanlış bilmiyorsam yaptığım bürokraside de bir ilk.

whatsapp-image-2024-05-11-at-13-57-47.jpeg
Tekrar ifade etmekte fayda var. Örnek olmak istedim. İşimiz yoğun ama Kur’an-a zaman ayrılabileceğini göstermek istedim. Faydalı olduğumu düşünüyorum.” Gençlere tavsiyelerde de bulunan Erzurum Valisi Konyalı Mustafa Çiftçi, “Hafız olmak değil, hafız kalmak önemli olan. Gençlerimiz, Kur’an-ı ezberlesinler, hafız olup, hafız kalsınlar. Bu işi devam ettirmek, hafız olarak ölebilmek çok önemli. Hafız olup, Kur’an-ı Kerim ile irtibatı koparmadıktan sonra Allah nice kapılar açacaktır. İmam Hatip‘te, Siyasal Bilgiler Fakültesinde okuduğum dönemde bana ‘sen bir gün kaymakam, vali olacaksın’ deselerdi inanmazdım. Ama Allah, niyet halis olduktan sonra her insana bir yol açıyor” diyerek, sözlerini tamamladı. Konyalı Vali Mustafa Çiftçi‘nin görev yaptığı süreç içerisinde birçok kez İmam Hatip okullarını, kuran kurslarını ziyaret ettiği de biliniyor. Çiftçi’nin geçtiğimiz yıllarda Merhaba Gazetesi’ne yine açıklamalarda bulunduğu ve Konyalı olmasının kendisi için bir şükür vesilesi olduğunu dile getirmişti.

VALİ MUSTAFA ÇİFTÇİ KİMDİR?

1970 yılında Konya'nın Çumra İlçesinde doğdu. 1990 yılında Konya İHL’den mezun oldu. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. 1996 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 85. Dönem Konya Kaymakam Adayı olarak meslek hayatına başladı. 1998 yılında 8 ay süreyle İngiltere'ye gitti. 1999 yılında Milli Güvenlik Akademisinden mezun oldu. Aksaray-Gülağaç, Erzurum-Tekman, Nevşehir-Derinkuyu, Bitlis-Adilcevaz ve Kırşehir-Kaman İlçelerinde Kaymakamlık, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı yaptı. TBMM’de Özel Kalem Müdürlüğü ve Başkan Başmüşavirliği görevlerinde bulundu. 2007 Yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Yüksek Lisans çalışmasını tamamladı, 2011 yılında da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2012 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi SBE Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalında başka bir yüksek lisans çalışmasını tamamlayan Mustafa ÇİFTÇİ, A.Ü. Adalet Bölümünü, İktisat Fakültesini ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. "İnsan öğrenmeyi bıraktığı gün yaşlanır; öğrenmeyi terk eden kişi yirmisinde de olsa, sekseninde de olsa yaşlıdır” felsefesini benimseyen Vali Çiftçi, İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile 06.11.2018 tarihinde Çorum’a Vali olarak atandı. Çiftçi, son olarak Erzurum Valiliği görevine getirildi.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum