Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun temeli atıldı

Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun temeli atıldı

Türk Anadolu Vakfı Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun yeni binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. İki yıla yakın bir sürede tamamlanacak olan binanın maliyeti ise yaklaşık 2,5 milyon TL

Türk Anadolu Vakfı Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun talebe cevap vermemesi nedeniyle yapılacak olan yeni binanın temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Karatay Kaymakamı Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, 1960 yılında açılan Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun ihtiyaca cevap veremediği için yenileneceğini söyledi.

3-2-017.jpg

Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun yapılacak olan yeni binası hakkında bilgi veren Yayla, "Yeni binamız 1.600 metre karelik bir zarsa içerisinde 475 metrekareye oturmaktadır.  Bodrum katıyla birlikte toplam beş kat olan binada bodrum katta iki adet 80 metrekarelik salonlar bulunmaktadır. Diğer katlarda öğrenci sınıfları, kütüphane, toplantı salonları ve yönetim odaları olacak. Çatı katında da 140 metrekare çok amaçlı salon vardır" dedi.

TALEBE CEVAP VEREMEDİ

Karatay Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk,  Hacı Hasanbaşı Kur'an Kursu'nun Konya'daki ilk yatılı ve hafız yetiştiren Kur'an Kurslarından olduğunu aktardı. Kursta salı ve cuma akşamları 260 öğrenciye ders verdiklerini söyleyen Müftü Arslantürk, kursa olan talebin fazla olması ve kursun bu talebe karşılık verememesinden dolayı böyle bir adım atıldığını söyledi. Kursa olan talebe cevap verecek bir bina yapılacağını kaydeden Arslantürk şunları söyledi: "Böyle bir yetersizliğin tespitinden sonra gerekli görüşme ve toplantılar yapıldı. Yeni binanın yapılmasına karar verildi ve bugün temel atma noktasına gelindi. Kur'an, Kerim kitabımız miladi 610 yılında Hira Nur Dağı'nda Efendimiz (s.a.v) aracılığı ile insanlığa ışık saçmaya başladı. Ve O'na yüklenen sorumluluğun gereği olarak, almış olduğu bu görevi Kabe'nin etrafında, sokaklarda ve insanlığın olduğu her yerde insanlara tebliğ etmeye ve o güne kadar indirilen ayetleri insanlara öğretmeye gayret etti. Yani Kur'an ile insan inşa etme mücadelesini başlattı. Bizlerde Efendimiz (s.a.v)'in başlattığı bu Kur'an ile insan inşa etme amacı doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

3-1-013.jpg

ARTIK İŞ KARATAYLILAR'A DÜŞÜYOR

2010-2017 yılları arasında 49 Kur'an Kursu'nu hizmete açtıklarını aktaran Arslantürk, "Bunların 20 tanesi müstakil bina olarak yapılıp hizmete açıldı, 6 tanesi müstakil bina tadilat ve tamirattan sonra hizmete açıldı.  Kalan 23 tanesi de camii altında açılmıştır." ifadelerini kullandı. Bilinçli nesillerin yetişmesinde büyük katkısı olan bu tür inşaatların temeline şahitlik ettiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, Kur'an kursları ve camilerin önünde engel çıkarmadıklarını kaydederek, Karatay'daki tüm camilerin duvar, proje, çevre düzenlemesi gibi onarımlarına katkı sağladıklarını bildirdi. Hançerli,  Kur'an kurslarının tamamına katkı sağladıklarını söyledi. Doğanlar Kur'an Kursu'nun yapımında belediyenin de katkısı olduğunun altını çizen Hançerli, "Doğanlar Kur'an Kursu'nun kamulaştırmasında, içerisindeki evler yıkıldı, bunlar yapılırken belediye de buradaydı. Kursumuz şuan Doğanlar mahallemizde 300'e yakın kurs öğrencisine hizmet veriyor" şeklinde konuştu. Projenin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak desteklendiğini belirten Hançerli, sözlerine şu şekilde devam etti: "Hacı Hasanbaşı yılların Kur'an kursu ama ihtiyaca cevap vermiyor. Onun için daha büyük kapasiteli bir binanın buraya yapılması konusunda Karatay Belediye Meclisi'mizce bir görüşme yapıldı ve onaylandı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından aynı proje ve tadilat onaylandı. Bundan sonra iş Karataylılara, İlçe Müftülüğü'ne, Türk Anadolu Vakfı'na ve Karatay Belediyesi'ne düşüyor."

ALİ İBİLEME  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.