Hacı Adayları Mina Ve Arafat'a Gelmeye Başladı

Hacı Adayları Mina Ve Arafat'a Gelmeye Başladı

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanları, Arafat heyecanı sardı.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanları, Arafat heyecanı sardı. Hacı adayları, Mina ve Arafat'a akşam saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Mekke'de bugün ihrama giren yaklaşık 3 milyon Hacı adayı, 25 kilometrelik yolculuğun ardından önce Mina'ya, ardından Arafat'a gidiyor. Kimi Hacı adayları bugünden Arafat'a giderken; kimileri ise Peygamber Efendimiz'in sünnetini yerine getirmek amacıyla Mina'da kalıyor.

Vakfe için milyonların toplanacağı Mina ve Arafat'ta hazırlıklar tamam. Emniyet güçleri havadan ve karadan Hacı adaylarının güvenliğini sağlayacak. Hacı adayları Mina ve Arafat'ta konaklayacağı çadırlara yerleşti.

Haccın fazlarından olan vakfe, arefe yani pazartesi günü Arafat'ta yapılacak. Müslümanlar, Mescid-i Haram’a 25 kilometre uzaklıkta bulunan ovada, ‘Cebel-i Rahme’nin (Rahmet Dağı) eteklerinde el açıp dua edecek.

Arafat’tan sonraki durak Müzdelife olacak. Hacı adayları, gün batımıyla birlikte Mina'ya gelecek. Akşam ve yatsı namazlarını birleştirerek kılan Müslümanlar burada bir müddet durduktan (vakfe) sonra şeytan taşlama için taş toplayacak.

Bayramı Mina’da karşılayacak olan hacı adayları, Müzdelife'de vakfe yapacak, Mina'da şeytan taşlayacak. Müslümanlar, kurban kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıkıp Hacı olacak. Hacılar, ziyaret tavafı için Kâbe'ye dönecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.