Hacı Adayları, Arafat Öncesi Cuma Namazı İçin Kâbe'ye Koştu

Hacı Adayları, Arafat Öncesi Cuma Namazı İçin Kâbe'ye Koştu

Hac vazifesi için kutsal topraklara akın eden Müslümanlar, Arafat öncesi Kabe'de son Cuma Namazını kıldı.

Hac vazifesi için kutsal topraklara akın eden Müslümanlar, Arafat öncesi Kabe'de son Cuma Namazını kıldı. Kabe'ye yakın bir noktada Cuma Namazı kılmak isteyen Hacı adayları, sabahın erken saatlerinden itibaren Harem'e gitmeye başladı. Ulaşım aracı bulmakta zorlanan Hacı adayları, Kabe'ye yürüyerek gitmeyi tercih etti.

Güneşin yakıcılığına aldırış etmeyen Hacı adayları, ön saflarda yer tutmaya çalıştı. Kabe'yi gören noktaların dolmasının ardından ise cadde ve sokaklarda insanlar Cuma Namazı kılmak için yarıştı. Hacı adayları, Kabe'deki genişletme çalışmaları sebebiyle Mescid-i Haram ve çevresindeki sokakları doldurdu.

Yaklaşık 2 milyon 300 bin Hacı adayının ortaya çıkardığı manzara ise göz kamaştırdı. Ezan-ı Muhammedi'nin okunmasıyla birlikte Cuma namazı başladı. Kabe'de hutbe okuyan imam ise "Haccın fazileti, Kabe'nin tarihi ve önemi, Hacda hacıların bütün günahlarından affedildiği ve annesinden doğduğu gibi günahsız olacağı, Hacda bol bol tesbih tehlil getirilmesi, çokça dua edilmesi, Hac döneminin ibadetle geçirilmesi, Hacı adaylarının Arafat ve Mina'da nasıl davranacakları" gibi konulara değindi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.