Hacdan Dönen Bir Kişi Mers Şüphesi İle Tedavi Altına Alındı

Hacdan Dönen Bir Kişi Mers Şüphesi İle Tedavi Altına Alındı

Edirne’de geçen ay hacdan dönen bir kişi MERS şüphesi ile tedavi altına alındı. Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılar Köyü’nde yaşayan 76 yaşındaki S.K., ateşli rahatsızlık nedeniyle akşam saatlerinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Edirne’de geçen ay hacdan dönen bir kişi MERS şüphesi ile tedavi altına alındı.

Süloğlu ilçesine bağlı Yağcılar Köyü’nde yaşayan 76 yaşındaki S.K., ateşli rahatsızlık nedeniyle akşam saatlerinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil Servis Polikliniği’ne başvuran hasta, geçen ay hac vazifesi nedeniyle Suudi Arabistan’dan dönmesi şüpheye neden oldu.

S.K’nın MERS hastalığına yakalanmış olma ihtimaline karşı enfeksiyon hastalıkları üniversitesinde izole bir ortamda tedavi altına alındı.

Hastaneden alınan kan numuneleri İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Ankara’ya gönderilecek. Hastanın durumu ile ilgili bilgi veren T.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, bir aydan beri ateş şikâyeti olan bir hastanın acil polikliniğe başvurduğunu söyledi. Başaran, Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği genelgenin göz önüne alınarak bir Mers rahatsızlığı olabileceği varsayımı ile gerekli önlemleri aldıklarını ve hastanın izole edildiğini dile getirdi.

Başaran, "Hasta ayrı bir odaya alındı. Odaya giren ve çıkanlar kontrol altında. Enfeksiyon hastalıkları ünitesinde yatırıldı. Hocamızla bu konuyu konuştum. O da çok küçük bir şüphe diyor esasında. Şüphe olduktan sonra da kanıtlanana kadar da hastanın izole edilmesi ve tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Kanları Sağlık Müdürlüğü üzerinden Ankara’ya gönderildi. Orada incelemesi yapılacak. Büyük olasılıkla negatif gelecek sonuçları. Negatif sonuçlanınca izolasyon kaldırılacak." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.