(Haber İzlenim) Cumhurbaşkanı Adayı Ekmel Hoca’nın Bir Kampanya Günü

(Haber İzlenim) Cumhurbaşkanı Adayı Ekmel Hoca’nın Bir Kampanya Günü

Sandığa sayılı günler kala üç cumhurbaşkanı adayı da dolu dizgin seçim kampanyası yürütüyor. Cihan Haber Ajansı (Cihan) olarak, kendi sloganı ile 'Türkiye’nin Adayı' Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir gününe şahitlik ettik. ‘Ekmel...

Sandığa sayılı günler kala üç cumhurbaşkanı adayı da dolu dizgin seçim kampanyası yürütüyor. Cihan Haber Ajansı (Cihan) olarak, kendi sloganı ile 'Türkiye’nin Adayı' Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun bir gününe şahitlik ettik. ‘Ekmel Hoca’nın seçim otobüsü ile Hatay’ı adeta karış karış gezdik.

Sabah saatlerinde Hatay Havaalanı’nın VIP girişine yanaşan seçim otobüsü itina ile yıkanıp yoğun geçecek bir kampanya gününe hazır hale getirildi. Son güvenlik yoklamalarının ardından 'Türkiye’nin Adayı' Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun alana inmesi beklenmeye başlandı. Bekleme salonunda tüm ilgi, doğal olarak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu seçim kampanyası boyunca hiç yalnız bırakmayan eşi Füsun İhsanoğlu’nun üzerindeydi.

TRT çekimleri için Ankara’ya gidip gelmek zorunda kalan, yanında -çalışanların tabiri ile- ‘Ekmel Hoca’ özel jetle geldiği Hatay’da, çok sayıda sevenleri tarafından Türk bayrakları ile karşılandı. Bir güne dokuz farklı yerde seçim çalışması sığdıran cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu’nun ilk durağı Hatay’ın Samandağı ilçesi oldu. Yol boyunca sevgi tezahüratı ile karşılanan Ekmel Hoca’ya vatandaşlar ekmek ve somun uzattı. Esas şaşırtıcı olan, kampanyaya uygun şekilde seçim otobüsünün ön camına bereketi temsilen pirinçlerin serpilmesi oldu. Güzergah üzerinde bir yerde de Ekmel Hoca için yakılan tütsünün otobüs içinde dolaştırılması renkli görüntülere neden oldu.

Seçim konvoyu Samandağı’nda önce Hz. Hızır Türbesi’ne uğradıktan sonra ilçe meydanına yöneldi. Aşırı sıcağa rağmen meydana toplanan çok sayıda vatandaşı Türkçe ve Arapça selamlayan İhsanoğlu, konuşmanın ardından ilçe çıkışına kadar vatandaşlar tarafından uğurlandı.

TALEP EDİLMESİNE RAĞMEN DEVLETTEN YAKIN KORUMA VERİLMEMİŞ

Ekipte; birisi Ekmeleddin İhsanoğlu, diğeri eşi Füsun İhsanoğlu için olmak üzere iki tane yakın koruma görev yapıyor. Gönüllü olarak hizmet verdiklerini öğrendiğim korumaların yanı sıra devletten iki defa yazılı olarak talep edilen koruma görevlisine izin bir türlü çıkmamış. Konvoya gidilen şehir ve ilçelerde polis ya da jandarma eskortluk ediyor. Görüştüğüm kampanya çalışanlarından bir yetkili, özellikle bazı il ve ilçelerde seçim çalışmalarının engellenmeye yönelik çaba içerisine girildiğini fısıldadı.

(Bunu destekler mahiyette olarak aktarmıyorum. Ancak, 14 saatlik takibin ardından, yapılması hususunda gerekli izinlerin alındığı Ekmeleddin İhsanoğlu ile özel röportajımız, Hatay Vali Yardımcısı’nın, ‘dönüşte havalimanına sivil hiç kimseyi almayacaksınız’ talimatı üzerine VIP salonuna alınmamamız yüzünden yapılamadı. Ekmel Hoca’yı uğurlamak için havaalanına giren 50’ye yakın kişinin içinden ben ve kameraman arkadaşım adeta cımbızlanarak kenara alındık.)

KAMPANYA HEYETİNİN BAŞINDA OĞLU VE BALDIZI VAR

Ekmel Hoca’nın arkasında hummalı bir çalışma yürüten bir ekip var. Ortanca oğlu Orhan’ın idaresindeki kampanya takımı en ince detaya kadar her şeyle ilgileniyor. Partilerden de destek alınarak yürütülen seçim kampanyasında dışarıdan da hizmet alımı yapılmış. Ekmeleddin İhsanoğlu, ekibin bir bölümünün bir kaç gün öncesinden hazırlığını tamamladığı programda konuşurken, ekibin diğer bölümü sonraki programın yapılacağı yere intikal ederek hazırlıklara başlıyor. Ekmel Hoca’nın heyetindeki iki basın danışmanından Özlem Hanım, İhsanoğlu konuşurken, bir köşeye çekilerek bir sonraki durağın hazırlıklarını yapıyor. Hatay’daki kampanya heyetinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun baldızının aktif olarak çalıştığına şahitlik ettik.

EKMEL HOCA, BİR GÜNE DOKUZ SEÇİM PROGRAMI SIĞDIRDI

Bir güne dokuz program sığdıran Ekmeleddin İhsanoğlu, Hatay merkezdeki programın arasında fındık ve fıstıkla beslenirken, Hatay’ın meşhur tatlısı künefenin da tadına baktı. Ekmel Hoca, kısa süreli istirahat ederken, kampanya çalışanları da dışarıdan söylenen dönerlerle açlıklarını bastırmak durumunda kaldı. Gün içindeki yoğun koşturmadan başka da yemek yeme fırsatı olmadı. Ekmel Hoca, seçim otobüsünün özel bölmesinde kampanyanın başındaki oğlu ile birlikte hazırlıklarını tamamlıyor.

“ADAYKEN BU KADAR TERLEYEN İHSANOĞLU, BİR DE SEÇİLİRSE…”

Hatay merkezin yanı sıra Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Dörtyol ve İskenderun ilçelerini gezen İhsanoğlu için personel, “Henüz cumhurbaşkanı olmadan bu kadar terleyen adayımızı bir de seçildikten sonra düşünün” yorumunda bulundu. Yoğun sevgi gösterileri eşliğinde yol alan kampanya otobüsünden, Ekmel Hoca’nın, birliği ve dirliği ekmek için adım adım Anadolu’yu dolaştığı anonsları yapıldı. Bir gün önce Adana’da bulunan İhsanoğlu ve ekibi, Hatay’da kara yolu ile yaklaşık 300 kilometre yol kat ettikten sonra Ankara’ya döndü.

YAŞAR OKUYAN VE TAYFUN TALİPOĞLU SEÇİM OTOBÜSÜNDE

Başta CHP ve MHP olmak üzere DSP, DP ve BBP ile birlikte 14 siyasi partinin desteğini arkasına alan İhsanoğlu, sık sık bir kaç partinin değil Türkiye’nin cumhurbaşkanı adayı olduğunu meydanlarda dillendirdi. Hatay’daki seçim otobüsünde Ekmel Hoca’yı biran yalnız bırakmayan isimlerden dikkatimi çeken, eski bakanlardan Yaşar Okuyan oldu. Tüm gün heyette yer alan diğer bir ünlü isim ise Tayfun Talipoğlu idi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.