Gürsel Tekin'in gönlünde yatan koltuk

Gürsel Tekin'in gönlünde yatan koltuk

Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na üstü kapalı mesaj verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında İstanbul için önümüzdeki dönem aday olabileceğini söyledi. İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında, 2009 yılındaki seçimlerde aday olmayı istediğini söyleyen Tekin, önümüzdeki dönem aday olabileceğinin sinyalini verdi.

TEKİN İSTANBUL'U İSTİYOR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterildiği seçimleri değerlendiren Tekin sözlerine şöyle devam etti: "Ben 35 yıldır İstanbul'dayım, il başkanlığı yaptım, belediye başkanvekilliği yaptım. İstanbullu kimi istiyorsa onun olması gerekiyor. Halk 'İstanbul'un bütün sorunlarının üstesinden gelir' kanısını taşırsa, İstanbullu isterse elbette aday olurum. 2009'da ısrarla talep etmiş olsaydım aday bendim. Seçimler öncesinde kamuoyu araştırması yapacağız. Hangi isim öne çıkarsa aday olacaktır."

"BAŞKANLIK TARTIŞMASI GÜNDEMİMİZ DEĞİL"

Son günlerin tartışmalı konularından biri olan başkanlık sistemini de değerlendiren Tekin: "Başkanlık sistemi ne Türkiye'nin gündeminde ne de bizim gündemimizde var. Biz halen hukuk sistemini, parlamenter sistemini oturtmuş değiliz. Bu tartışma önümüzdeki süreçte sayın Başbakanın geleceğiyle ilgili. Biz Türkiye'nin geleceğiyle ilgili hukuk sistemini oturtalım. Sayın Recep Tayyip Erdoğan baba ocağında 500 kişiyle korunur duruma gelmişse durup düşünmek lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.