Gurbetten geldi kardeşini evlendirdi

Gurbetten geldi kardeşini evlendirdi

Uzun yıllardır yurtdışında çalışan gurbetçi Ali Osman Duran, Kaşınhanı’nda yaşayan çok sevdiği kardeşini yıllardır özlediği köyünün geleneklerine bağlı olarak evlendirdi.

Emine ve Hamza kartal çiftinin kızları Zeliha ile Zekiye ve Durmuş Ali Duran çiftinin oğulları Mustafa’nın düğün töreni uzun yıllardır görüşemeyen dost ve akrabaları bir araya getirdi. Zeliha ile Mustafa’nın düğün töreni içen aileleri hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak evlatlarının mutluluğu için ellerinden gelen tüm imkanı seferber etti.

Ancak genç çiftlerin en büyük destekçisi damat beyin yurtdışında yaşayan ağabeyi Ali Osman Duran oldu. Duran, uzun yıllar yurt dışında yaşadığı için köyünün geleneklerini çok özlediğini söyleyerek, “Kısa süre önce Meram İlçesi’ne bağlanarak mahalle statüsüne geçen ancak bizim gözümüzde hala şirin köyümüz olan Kaşınhanı’nda düğünlerde verilen yemek Konya düğün pilavından farklı olur.
Biz düğünlerde etli bulgur pilavı, ayran ve helva veririz. Bu geleneğe bağlı olarak kardeşimin düğün törenini de aynı şekilde yaptık. Bundan çok mutlu oldum. İnşallah kardeşim ve yengemde kurdukları yuvada bir ömür mutluluk içinde yaşar” dedi. Bizlerde Merhaba Gazetesi olarak hayatlarını birleştiren Zeliha ile Mustafa’ya bir ömür, sağlık, huzur ve mutluluk diler ailelerini kutlarız.

İBRAHİM BAŞÇI
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.