Güney Kore’nin Lideri Dünyanın En Güçlü 5'inci Kadını

Güney Kore’nin Lideri Dünyanın En Güçlü 5'inci Kadını

Amerika'daki Forbes dergisinin bu sene için hazırladığı dünyanın en güçlü liderleri listesinde Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, kadınlar arasında 5'inci sırada yer aldı.Forbes dergisinin dünyanın en güçlü 72 lideri arasında...

Amerika'daki Forbes dergisinin bu sene için hazırladığı dünyanın en güçlü liderleri listesinde Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, kadınlar arasında 5'inci sırada yer aldı.

Forbes dergisinin dünyanın en güçlü 72 lideri arasında ise Park, 46'ıncı sıraya oturdu. Listede, komşu ülke Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un 43'üncü sırada yer alırken, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Park'ı, 17 sıra geriden takip ettiği görüldü.

Listenin başında ise iki senedir dünyanın en güçlü lideri seçilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin var. Derginin seçtiği liderler listesinde en güçlü 2'inci lider; ABD Devlet Başkanı Barack Obama, 3'üncü lider ise Çin Devlet Başkanı Xi Jinping oldu. En güçlü 4'üncü lider Papa Frençesko seçilirken, beşinciliğe ise Almanya Başbakanı Andrea Merkel layık görüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.