Güney Kore'de Hostesler İçin Boy Sınırlaması Tepki Çekiyor

Güney Kore'de Hostesler İçin Boy Sınırlaması Tepki Çekiyor

Güney Koreli havayolu şirketlerinin hostes olarak işe alınma için 162 santimetre boy sınırlaması getirmesi tepki çekiyor. Sosyal medyada insan haklarına aykırı bir uygulama ifadeleri dolaşırken şirketlerden toplu açıklama geldi: Baş üstü...

Güney Koreli havayolu şirketlerinin hostes olarak işe alınma için 162 santimetre boy sınırlaması getirmesi tepki çekiyor. Sosyal medyada insan haklarına aykırı bir uygulama ifadeleri dolaşırken şirketlerden toplu açıklama geldi: Baş üstü bagajlarını düzenlemeleri için hosteslerin fiziklerinin yeterli olması gerekiyor.

Güney Kore'deki 7 havayolu şirketinden 5'i hostesleri işe almada boy sınırlaması uyguluyor. Ülkedeki bayanların boy ortalaması 160 santimetre iken, başta Kore Hava Yolları olmak üzere bu 5 şirketin 162 santimetre sınırlama uygulaması getirmesi tepki çekti. Sosyal medyada uygulamanın yanlış olduğu dile getirildi.

Oluşan tepkiye firmalardan cevap ise gecikmedi. Söz konusu boy sınırlamasının güvenlik sebebi ile ilgili olduğu bildirildi. Hosteslerin tek görevinin yolculara servis yapmak olmadığına dikkat çeken yetkililer, hosteslerin baş üstü bagajlarının düzenlenmesi gibi uçak içinde fiziksel işleri de yaptığını hatırlattı. Bundan dolayı hosteslerin işe alımında bazı sınırlamalar getirmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Başta Japon ve Singapur firmaları olmak üzere bir çok Asya'daki havayolu şirketlerinde hosteslerin işe alımında boy sınırlaması 158 santimetre. Güney Koreli firma olan Asiana Hava Yolları'nda ise böyle bir sınırlama uygulamıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.