Güney Kore Hükümeti Yeni Yatırım Alanlarını Görüştü

Güney Kore Hükümeti Yeni Yatırım Alanlarını Görüştü

Güney Kore hükümetinin yeni yatırım alanlarını görüşmek amacıyla, Devlet Başkanı Park Geun-hye önderliğinde bugün toplandığı öğrenildi.Devlet Başkanı köşkünde, Park Geun-hye önderliğinde bu sene altıncısı olan Ticaret ve Yatırıma...

Güney Kore hükümetinin yeni yatırım alanlarını görüşmek amacıyla, Devlet Başkanı Park Geun-hye önderliğinde bugün toplandığı öğrenildi.

Devlet Başkanı köşkünde, Park Geun-hye önderliğinde bu sene altıncısı olan Ticaret ve Yatırıma Teşvik amaçlı toplantının düzenlendiği bildirildi. Toplantıda, Park Geun-hye hükümetinin, sağlık, turizm, eğitim,bilgisayar yazılımı, maliye gibi geniş alana yapılması düşünülen yatırımların müzakere olunduğu belirtildi.

Turizm sahasındaki yatırımlara, tatil adası Jejudo dahil bir sıra bölgede tatil beldelerinin ve gazinoların açılması öngörülürken, otuz senedir herhangi bir yatırımın olmadığı ve başkent Seul'ün ortasından geçen Han nehrinin etrafını, Paris'in Sena nehri ve Londra'nın Temza nehri gibi turistlerin gözde mekanı haline getirecek yatırımın yapılacağı belirtildi.

Eğitim alanında ise yabancı öğrencilerin Kore'ye kolay gelmelerini sağlamak amacıyla, dil kurslarına vize başvurusu yapma yetkisinin verilmesi müzakere olundu.

Bu ve diğer projeler için, hükümetin bütçeden 15 milyar won (yaklaşık 14 milyon dolar) ayırdığı bildirilirken, yatırımlar sayesinde yaklaşık iki milyona yakın yeni iş yerlerinin oluşacağı belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.