Güney Kore Dışişleri Bakanı Asean İçin Myanmara Gidiyor

Güney Kore Dışişleri Bakanı Asean İçin Myanmara Gidiyor

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se'nin, Pazar günü düzenlenecek Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) toplantısına katılmak için Myanmar'a gideceği bildirildi.Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yun...

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se'nin, Pazar günü düzenlenecek Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) toplantısına katılmak için Myanmar'a gideceği bildirildi.

Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Yun Byung-se, Kuzey Kore dahil 26 Asya ve Avrupa Birliği ülkesinin katılacağı ASEAN toplantısına katılmak üzere yarın Myanmar'ın Naypyitaw şehrine gidecek.

Asya kıtasının en büyük güvenlik toplantısı sayılan ASEAN'a katılmak için yarın yola çıkan Yun'un, Cumartesi ve Pazar günleri düzenlenecek olan toplantıda Kore Yarımadası'nda Kuzey Kore'nin nükleer programını sonuçlandırmak için üye ülkelerin desteğini arayacağı belirtildi.

Güney Kore'nin bu sene ASEAN'daki toplantıda Kuzey Kore nükleer probleminin yanı sıra, Güney Çin Denizindeki anlaşmazlık ve Ukrayna'daki krizi gündeme getireceğini kaydetti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Yun'un, Kanadalı ve Hindistanlı meslektaşlarıyla yüz yüze görüşmeler yapacağı belirtilirken, toplantıya ilk kez katılan Kuzey Kore'nin yeni Dışişleri Bakanı Ri Su-yong ve Japonyalı meslektaşıyla bir araya gelip gelmeyeceği daha kesinlik kazanmadığı belirtildi.

Toplantıya ilk kez katılan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri'nin, Kuzey Kore lideri Kım Jong-un'un İsviçre'de okurken korumalığını yaptığı biliniyor.

İlişkilerinde son yılların en soğuk dönemini yaşayan Güney Kore ve Japonya'nın ise hafta sonu düzenlenen ASEAN 'dan ziyade ileri tarihlerde Washington'da düzenleneceği beklenilen üçlü toplantıda bir araya geleceği tahmin ediliyor.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se'nin hafta sonu Myanmar'da düzenlenecek ASEAN toplantısına katılmak üzere yarın yola çıkacağı bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.