Güney Kıbrıs'taki Mülteciler Sosyal Yardımlarla Kktc'den Ev Kiralıyor

Güney Kıbrıs'taki Mülteciler Sosyal Yardımlarla Kktc'den Ev Kiralıyor

Güney Kıbrıs’tan siyasi sığınma isteyen yabancı uyrukluların Rum yönetiminden aldıkları paralarla KKTC’de ev kiraladıkları öne sürüldü.

Güney Kıbrıs’tan siyasi sığınma isteyen yabancı uyrukluların Rum yönetiminden aldıkları paralarla KKTC’de ev kiraladıkları öne sürüldü. Rum basının haberine göre, Ercan Havaalanı üzerinden kendi ülkelerine seyahat eden mülteciler, parasını da Rum hazinesinden aldı.

Rum tarafında 5 yıl kalan bir İranlının, bu süre içerisinde 95 bin Euro ödenek aldığı öne sürüldü. Bunun üzerine Rum yetkililer harekete geçerek araştırma başlattı. Barikatlarda denetimlerini sıklaştıran Rum güvenlik birimleri, bu şekilde tekrarlanan birçok olayı gün yüzüne çıkardı. Bu gibi gerekçeler ve Güney Kıbrıs'taki mali kriz nedeniyle sığınma talebinde bulunan birçok aileye verilen sosyal yardımlar kesildi. Rum yetkililer, sosyal yardımların kesilmesinin ardından kamu fonunun yıl sonuna kadar yaklaşık yarım milyon Euro tasarruf edeceğini kaydetti. Bu meblağın artık ekonomik kriz nedeniyle müşkül duruma düşen binlerce Kıbrıslı Rum ailenin ihtiyaçları için kullanılacağı ifade edildi.

Yine, bakanlıkların değerlendirmesine göre siyasi sığınma talebinde bulunan yabancı ailelerin aylık olarak tahsil ettiği ödenek miktarı, bir Rum kamu görevlisinin maaşından fazla. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.