Güney Afrika’da Korkutan Deprem

Güney Afrika’da Korkutan Deprem

Deprem kuşağında yer almayan Güney Afrika’daki sallantı büyük paniğe neden oldu. Türkiye saatiyle 13.00 civarında meydana gelen depremin şiddeti Richter ölçeğine göre 5,3 olarak kaydedildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) kuzeybatı...

Deprem kuşağında yer almayan Güney Afrika’daki sallantı büyük paniğe neden oldu. Türkiye saatiyle 13.00 civarında meydana gelen depremin şiddeti Richter ölçeğine göre 5,3 olarak kaydedildi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) kuzeybatı eyaletindeki Orksney merkezli sallantının, ülkenin hemen her yerinde hissedildiğini açıkladı.

Güney Afrika tarihinde ilk defa bir insan depremden hayatını kaybetti. Johannesburg’daki Uluslararası Oliver Tambo Havalanı’nı tahliye edilirken, Orkney’de bir binanın yıkıldığı belirtildi. Depremin etkisiyle Klerksdorp şehrinde de bir duvar yıkıldı. Artçı sarsıntıların devam ettiği ifade edildi.

15 yıldır Güney Afrika’da yaşayan Levent Kılıç Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, “İlk defa bir deprem hissettim. Binamız çok şiddetli sallandı. Pencereler yere düşecek zannettim.” dedi.

Johannesburg'a 120 kilometre mesafedeki Orksney maden bölgesindeki deprem, Gauteng eyaletinde şiddetli hissedilirken, Durban ve Cape Town'u da etkilendiği ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.