Güney Afrika, Dünyanın En Büyük Gençlik Buluşmasına Ev Sahipliği Yapıyor

Güney Afrika, Dünyanın En Büyük Gençlik Buluşmasına Ev Sahipliği Yapıyor

Dünyanın en büyük gençlik buluşması, "One Young World" Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde devam ediyor.

Dünyanın en büyük gençlik buluşması, "One Young World" Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde devam ediyor. Kofi Annan, Nobel ödüllü ekonomist Muhammed Yunus gibi isimlerin konuşmasıyla başlayan zirvede, 190 ülkeden bin 300 genç global proplemlere çözüm arıyor.

İlk defa Afrika’da organize edilen dev buluşma, 2 Ekim’de Soccer City Stadyumu’nda görkemli açılış töreni ile başlamıştı. Zirveye katılan genç beyinler, 2 gündür Kofi Annan, Muhammed Yunus, Bob Geldof gibi ünlülere soru sorma şansı elde ediyorlar.

KOFİ ANNAN’IN ‘VUVUZELA’ İLE İMTİHANI

2010 Dünya Kupası’nın açılış ve final maçlarının yapıldığı Soccer City’de Kofi Annan vuzuzelaların azizliğine uğradı. Stadyuma alınan binlerce Güney Afrikalı öğrenci, Annan’ın bütün uyarılarına rağmen vuvuzelaları çalmaya devam etti. Muhammed Yunus’un etkili ve yüksek sesle konuşması ile vuzuzelaların sesini bastırdı.

Sandton Kongre Merkezi’nde devam eden zirvede Türkiye’yi Deniz Demircioğlu, Hüseyin Gökçe Kırmacı, Şayen Tokyay, Aslı Yiğit, Emine Şahin, Serkan Toso, Semi Ertuğrul, Elif Ece Demiral, Efehan Danışman ve Anıl Bakkaloğlu temsil ediyor.

İlki 2009’da Londra’da gerçekleşen dev buluşma, 2011’de Zürih, geçen yıl da ABD’nin Pittsburg şehrinde düzenlendi.

Öte yandan zirveye Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’nin oğlu İdris Barzani de kalabalık bir heyetle katıldı. Genç Barzani, dün sabah 190 ülkeden gençlere hitap etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.