Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı, Bayram Harçlığı Dağıttı

Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı, Bayram Harçlığı Dağıttı

Bayram namazını Johannesburg’taki Nizamiye Cami’inde kılan Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim İbrahim, kahvaltının ardından Türk çocuklara bayram harçlığı dağıttı.

Bayram namazını Johannesburg’taki Nizamiye Cami’inde kılan Güney Afrika Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim İbrahim, kahvaltının ardından Türk çocuklara bayram harçlığı dağıttı. Bayramlaşmanın ardından İbrahim, caminin kabristanında medfun, Osmanlı’nın Johannesburg'taki ilk ve son elçisi Remzi Efendi’nin mezarında dua etti.

Nizamiye Camii'nde kılanan bayram namazında Johannesburg ve Pretoria şehirlerinden yaklaşık 2 bin kişi saf durdu. Namazın ardından Hintli, Türk, Kamerunlu, Mısırlı, Filistinli, Somalili Müslümanlar birbirlerini kucaklayarak bayramlaştı.

Bayram namazının ardından yaklaşık beş yüz Türk gurbetçiye, kavurma, peynir, reçel, tereyağı, salatalık ve domatesten oluşan kahvaltı ikram edildi.

Gurbetçi çocuklara harçlık yanında oyuncaklar da hediye edilirken, Nizamiye’nin banisi Ali Katırcıoğlu, camide çalışan yerlileri de bayram harçlığından mahrum etmedi.

Johannesburg'taki Türk okullarında çalışan öğretmenler ve gutbetçiler, bayramlaşmanın ardından kurbanlarını kesmek için camiden ayrıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.