Günbaş: Kenetlendik

Günbaş: Kenetlendik

Anadolu Selçukluspor, Yeni Malatyaspor deplasmanında beğeni topladı. Ortaya koyduğu futbolla beğeni kazanan yeşil-beyazlılar yeni teknik adamı Zafer Turan ile birlikte otoritelerden alkış almayı başardı

Anadolu Selçukluspor Kulüp Başkanı Mehmet Günbaş, gazetemize yaptığı ziyarette ekip olarak uzun süredir toparlanmanın ve yeniden bir çıkış yapmanın çabası içinde olduklarını söyledi. İki kez teknik adam değişikliğine gittiklerini ve Zafer Turan ile yeniden takım ruhu kazandıklarını ifade eden Günbaş; “Alanyaspor maçından sonra ilk kez Yeni Malatya karşısında gol sevinci yaşadık. Çamur deryası içinde bir maç yaptık. Futbolcularımızı soyunma odasında tanımakta zorluklar çektik. Çok ağır bir sahada şampiyonluk hesabı yapan ve ona göre devre arasında çalışmalar yürüten kaliteli bir takım karşısında ortaya koyduğumuz futbol teknik heyetle birlikte hepimizi memnun etti. Adeta galibiyeti kaçıran taraf olduk. Serbay ve Semih ile çok net pozisyonlar yakaladık ancak değerlendiremedik bunu başarabilseydik üç puan almamız kaçınılmazdı. Rakibimizden üstün bir oyun ortaya koyduk. Bu maçı kaybetseydik çok üzülecektik. Galibiyet hakkımızdı belki ama zorlu bir deplasmandan bir puanla dönmek de önemli” dedi.

TAKIM OLARAK KENETLENDİK

Özellikle beklentilerin altında olan bazı oyuncuların bu maçta inanılmaz bir performans ortaya koyduğunun altını çizen Günbaş; “Bunun tek nedeninin takım içindeki rekabetten kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca yönetimi, teknik heyeti ve futbolcuları ile kenetlenmiş bir ekip havası içine girdik. 5 yöneticimiz bu zorlu deplasmanda takımını yanlız bırakmadı. Bunun en büyük nedenlerinden birinin, takım içindeki ruhu ve kardeşliği ön plana çıkaran yeni teknik adamımız Zafer Turan ve ekibi olduğunu düşünüyorum. Teknik açıdan çok kısa bir sürede üst seviyelere doğru tırmanmamız elbette mümkün değil. Teknik heyetimiz sadece takım ruhunu ayakta tutmak ve onu canlandırmak için çalışma yaptı” diye konuştu.

BİLİNÇLİ TRANSFERLER YAPTIK

Ara transfer politikaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan başkan günbaş şu görüşlere yer verdi: “Takım içinde bir çok genç yetenek var. Bu isimleri tecrübeli futbolcularla harmanlamamız gerekiyordu. Yani bir kaç ağabey transferi yapmalıydık. Politikamızı bu yönde belirledik ve arzu ettiğimiz kapasitede tecrübeli isimleri renklerimize bağladık. Teknik heyetimizin isteği ile araştırarak ve bilerek transferler yaptık. Nokta isimleri ekibimize kazandırdık. Tek hedefimiz takımımızdan yetenekli isimleri Konya futboluna kazandırmak. Ancak bunun sportif başarı olmadan gerçekleşmeyeceğinin bilinci ile hareket ediyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımız. Küme düşen bir takımdan futbolcu çıkmaz. Öte yandan defans oyuncusu Uğur Bulut ile yollarımızı ayırmak üzereyiz. Başarılı ismi Malatya, Hatay ve Giresun gibi takımlar istiyor. Arzu ettiğimiz rakamlarla teklifler geldiği zaman Uğur'u göndereceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.