Gümüşhane'de 10 Kasım Töreninde Çelenk Krizi Yaşandı

Gümüşhane'de 10 Kasım Töreninde Çelenk Krizi Yaşandı

Gümüşhane'de 10 Kasım töreninde çelenk krizi yaşandı. CHP'nin tören alanına çelenkle girmesine ve anıta çelenk koymasına izin verilmedi. CHP İl Başkanı Ali Sait Özdamar, buna sert tepki göstererek, "Ben çelengimi bırakırım. Diktatör...

Gümüşhane'de 10 Kasım töreninde çelenk krizi yaşandı. CHP'nin tören alanına çelenkle girmesine ve anıta çelenk koymasına izin verilmedi. CHP İl Başkanı Ali Sait Özdamar, buna sert tepki göstererek, "Ben çelengimi bırakırım. Diktatör bozuntusunun bu uygulamaları bitecek. Bugün yapılan bilinçli bir tavırdır. CHP’nin iktidara gelmemesi için elinizden geleni yapın. Bu vali ve emniyet müdürünün keyfi uygulamasıdır." dedi. Törenin bitmesinin ardından CHP'liler anıta çelenk koyarak, saygı duruşundu bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bugün 10 Kasım töreni için il protokolü Gümüşhane Valiliği'nin önünde sabah erken saatte hazır bulundu. Bu sırada polis, CHP'lilerin tören alanına çelenkle girmesine müsaade etmedi. Tören akışına göre valilik ve yetkili makamlar çelenklerini anıta bıraktı. Saat 09.05’de saygı duruşunun ardından CHP yöneticileri çelenginin anıtın önüne bırakmalarına müsaade edilmediği için sert tepki gösterdi. Emniyet yetkililerinin hiçbir siyasi partiyi almadıklarını söylemeleri üzeri üzerine CHP İl Başkanı Ali Sait Özdamar, ‘Öbürleri partimi ya. Hepsi Cumhuriyet düşmanı partiler. Bunları diktatör bozuntusu getirdi. Ne devleti. Devlet biziz ya. Ben çelengimi bırakırım. Diktatör bozuntusunun bu uygulamaları bitecek. Bugün yapılan bilinçli bir tavırdır. Valinin buna yetkisi yok. CHP’nin iktidara gelmemesi için elinizden geleni yapın. Bu vali ve emniyet müdürünün keyfi uygulamasıdır." diye tepki gösterdi.

Daha sonra CHP’lilerin törenin bitiminin ardından tören alanına girmelerine izin verildi. Çelengini anıta bırakan partililer saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Törenin ardından yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı Ali Sait Özdamar, “Laik, demokratik, tam bağımsız ve inanç özgürlüklerinin tam olarak yaşandığı; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 76. ölüm yıldönümünde kendisini rahmet ve minnetle anmak için bugün saat 9'u 5 geçe Atatürk anıtına çelenk koymak için anıta yaklaştığımızda, diktatör bozuntusunun atamış olduğu kendine tabi has hizmetkarlarının önümüzü keserek, çelenk koymamızı engellenmiştir. Bu uygulamanın vali ve emmiyet müdürünün keyfi uygulaması olduğunu biliyoruz, bu keyfi uygulamalarının hesabını CHP iktidarında kesinlikle ve kesinlikle soracağız. Diktatör bozuntusunun devlet olanaklarını kullanarak yapmış olduğu fişlemelere karşılık biz de, kişisel ajandamızı oluşturuyoruz. Aldığımız duyumlara göre bizi engellemek için Malatya’dan Sivas’tan ve çevre illerden Çevik Kuvvet takviyesi istenmiştir. Yüce Allah’tan yola çıkmış olan takviye birliklerin hiçbir trafik kazasına maruz kalmadan Gümüşhane'ye sağ salim ulaşıp görevlerini tamamladıktan sonra görev yerlerine dönmelerini temenni ederiz. Allah yar ve yardımcıları olsun.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.