Gültan Kışanak: Ya Katilleri Bulacaklar Ya Da Cinayeti Üstlenecekler

Gültan Kışanak: Ya Katilleri Bulacaklar Ya Da Cinayeti Üstlenecekler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Adana’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren basın çalışanı Kadri Bağdu için Azadiya Welat ve Dicle Haber Ajansı’nı ziyaret ederek başsağlığı...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Adana’da silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren basın çalışanı Kadri Bağdu için Azadiya Welat ve Dicle Haber Ajansı’nı ziyaret ederek başsağlığı diledi. Hükümete seslenen Kışanak, “Ya katilleri bulacaklar ya da bu cinayeti üstlenecekler, başka bir yolu yok.” dedi.

Tetiği çeken ve arkasındaki kişilerin acil olarak ortaya çıkartılması gerektiğini söyleyen Gültan Kışanak, bunun AK Parti hükümeti için bir test olacağını vurguladı. Kışanak, şöyle konuştu: “Şimdiye kadar birçok yanlışlar, birçok hatalar yapıldı. Ancak bu artık son noktadır. Böyle bir cinayet karşısındaki tutumun, AKP hükümetinin tarafını ortaya çıkaracaktır. Bu tetiği çekenler özgürlüğü, demokrasiyi, eşitlik arayışını, adalet arayışını ortadan kaldırmak isteyenlerdir. Özgür yarınlarımıza dair yapılmış bir saldırıdır. Günlerdir medyada bir yaygara kopartılıyor. Bu hükümetin yaratmak istediği algı operasyonu gelip Adana’daki bu cinayet çarpmıştır. Hiçbir zalim gerçeği öldürmeye gücü yetmedi, bugün de yetmeyecek. Artık 90’lı yıllarda değiliz. Bir kez daha o yılları yaşatma hevesi içerisinde olanlar varsa, tehlikeli bir çaba içerisine girmesinler. Bir tarih yazılır, bu tarihi de mazlumlar yazar.”

Fırat Anlı da, özgür basın sayesinde doğru ve halkın yararına olan bilgilere ulaştıklarını söyledi. Anlı, “Öldürülen Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu’yu anıyor, saygısı önünde eğiliyoruz. Özgür basın ve çalışanlarının ve halkımızın başı sağ olsun” dedi. Anlı, algı operasyonu yapıldığını, bütün bir toplumun ağır bir travmadan geçirildiğini, Kobane’deki gelişmelerin çarpıtıldığını, IŞİD’le olan ittifaklarını, ilişkilerini farklı sunmaya çalışıldığını bunun açığa çıkması üzerine de tekrar saldırılara can simidi gibi sarıldığını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.