Güle oynaya gittiler

Güle oynaya gittiler

Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali, vatani görevini yapacak olan gençlerin uğurlanması için yapılan etkinliklerle hareketli günler geçiriyor

2011 yılı asker alma döneminde Konya’dan da çok sayıda asker adayı vatani görevini yapmak için yollara çıktı. 1991 doğumlu gençler vatan borcunu yerine getirmek için son hazırlıklarını yaparak birliklerine teslim olmak üzere yola çıkıyor. Asker adayları, Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde düzenlenen çeşitli etkinliklerle, ‘en büyük asker bizim asker, bu vatan bizimdir bizim kalacak, vatan sana canım feda, önce vatan, bu asker gidecek geri gelecek’ gibi nidalarla gönderiyor. Asker adayları için yapılan törenler güle oynaya, şenlik havasında geçiyor. Otobüslerin hareket saati yaklaştığında ise bu şenlik yerini gururla karışık bir hüzne bırakıyor. Asker adayları anne, baba, kardeş ve arkadaş ve yakınları ile vedalaşırken, sevinç ve ayrılık gözyaşları da gözlerden süzülüyor. Otobüsler hareket etmeden önce ise saygı duruşunda hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunuyor. Ve eller asker adaylarını uğurlamak için sallanırken, ülkenin birliği ve bütünlüğünün daimiyeti, terör olaylarının son bulması, kınalı kuzuların sağ salim geri dönmesi, ezanların susmaması, bayrağın inmemesi için dualar ediliyor.

 

VATAN BORCUNU ÖDÜYORLAR

 

Konya’dan Ankara Etimesgut’a vatan borcunu ödemek üzere giden asker adayı Şakir Baran, “Her Türk evladı gibi ben de vatan borcunu yerine getirmek üzere askere gidiyorum. Benden öncekilerin yaptığı gibi ben de askerliğimi yapıp tekrar memleketime döneceğim. Askerliğin ne kadar kutsal olduğunun bilincindeyim. Vatanı korumak hepimizin görevi. Ben de bu üzerime düşen görevi yerine getirmek üzere gidiyorum. Vatan önce Allah’a sonra bizlere emanettir” diye konuştu.

 

Şakir Baran’ın babası Halil Baran da, “Evladımı askere göndermenin sevincini yaşıyorum. Burada çok güzel bir atmosfer var. Kınalı kuzularımızı güle oynaya askere gönderiyoruz. Nasıl ki bizler zamanında bu görevi yerine getirmiştik, şimdi de evlatlarımız vatan borcunu ödemeye gidiyor. Mutluyuz, gururluyuz. Allah hayırlısı ile gidip gelmelerini nasip etsin. Allah bütün askerlerimizi başta terör belası olmak üzere her türlü tehlike, bela ve musibetlerden korusun” dedi.

 

Askerliğini yapmak üzere Isparta’ya giden Özkan Kar ise, “Büyük destanlar yazmış olan ulu bir milletin evlatları olarak, atalarımızın kanlarını dökerek, can vererek bizlere emanet ettiği vatan topraklarını en iyi şekilde korumak için görev sırası bizlere geldi. Bizler de boynumuzun borcu olan askerliğimizi yapmak üzere gidiyoruz. Ailelerimizden ayrılmanın vermiş olduğu bir hüzün olsa da, vatan borcumuzu ödeyecek olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Her şey vatan için” ifadelerini kullandı.

 

Asker adayı Özkan Kar’ın babası Mustafa Kar ise, “Bugün buradaki atmosferi görünce askerliğimi yaptığım dönemi hatırladım. Evlatlarımızın yaşanan tüm bu terör olaylarına, acı gelişmelere rağmen gönül rızası ile, isteyerek vatani görevlerini yerine getirmeye çalışmaları bizleri daha çok sevindiriyor. Bizdeki bu bilinç devam ettiği sürece vatanımızın birliği, ülkemizin bütünlüğü hiçbir şekilde bozulmayacaktır. Tüm evlatlarımıza şimdiden hayırlı teskereler diliyor, hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Asker uğurlama törenine AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları yönetiminden de katılanlar vardı. AK Parti Selçuklu Gençlik Kolları Yazır Bölgesi Sorumlusu Erol Işık, “Kardeşlerimizi bu mutlu günlerinde yalnız bırakmak istemedik. Onlarla birlikte olmak, mutluluklarını paylaşmak ve arkalarından hayır dualar okumak üzere buraya geldik. İnşallah baba ocağından sağ salim gönderdiğimiz askerlerimiz, asker ocağından yine sağ salim bir şekilde dönerler” dedi. 

 

Saatler ilerledikçe Otogar’daki asker uğurlama heyecanı da artıyordu. Askerlik vazifesini yerine getirecek olan gençler otobüslerine bindikten sonra otobüslerin önünde toplanan yakınları İstiklal Marşı’nı okuyup, dualar etti. Askerler, görev yerlerine gitmek üzere Otogar’dan uğurlandı.

 

RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.