Gül'den dokunulmazlık açıklaması

Gül'den dokunulmazlık açıklaması

Abdullah Gül'den BDP'lilerin fezlekeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün gazetecilerin BDP'liler hakkındaki fezlekeyle ilgili sorularını yanıtlamış ve b konudaki görüşlerini TBMM'nin açılışında açıkladığını söylemişti. Gül bugün de BDP'li 9 vekil ile Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk hakkındaki fezlekeyi değerlendirdi."Tüm vekillere sesleniyorum kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz gerekiyor." dedi.

"GEÇMİŞTEKİ HATALAR TEKRAR EDİLMESİN"

Abdullah Gül, "Geçmişte yaşananların tekrar edilmemesi gerekiyor. Tüm vekillere sesleniyorum kendimizi çıkmaz sokaklara itmememiz gerekiyor. BDP'lilerin şiddet içeren sözleri tasvip edilemez. Terörle aralarına mesafe koymaları gerekiyor. Geçmiş ile ilgili kimsenin intikam alma durumu söz konusu değildir. En aykırı düşünce konuşulur ama terör tesvip edilemez. Çalışmalar bundan sonraki adımlar için caydırıcı olacak. Bundan sonra yanlış yapmak zor olacak" dedi.

"PKK'YA SİLAH BIRAKTIRMAK DEVLETİN GÖREVİ"

PKK'ya silah bıraktırmak için devletin elinden geleni yaptığını söyleyen Gül, "Devletimiz kanı durdurmak için çalışıyor. Bu konudaki teşebbüsler sabote edildi. Örgütün elinden silahı almak devletin görevidir. Örgüt komşularımızdaki boşluğu fırsat olarak görüyor." dedi.

"SURİYE'NİN BİZE SALDIRMASI ÇILGINCA OLUR"

Suriye konusunda da konuşan Gül, "Suriye'den saldırı beklemiyorum. Bize karşı saldırı çılgınca olur. Patriot tedbir amaçlı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.