Gül: Hayrünnisa Hanım, Cumhurbaşkanı Eşi Olduğunu Türkiye Dışında Anladı

Gül: Hayrünnisa Hanım, Cumhurbaşkanı Eşi Olduğunu Türkiye Dışında Anladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev yaptığı yedi yıl boyunca sorunların üstesinden sabırla geldiğini ifade ederek “Hayrünnisa Hanım, cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı. Bu kadarını söylemek isterim.”...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev yaptığı yedi yıl boyunca sorunların üstesinden sabırla geldiğini ifade ederek “Hayrünnisa Hanım, cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı. Bu kadarını söylemek isterim.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı muhabirlerine Çankaya Köşkü'nde resepsiyon veren Gül, gündemdeki konularla ilgili soruları cevapladı. AK Parti’nin kongresinde aday olup olmayacağının sorulması üzerine Gül, şunları söyledi: “Şimdi şöyle, benim cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ediyor. Dolayısıyla, cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ederken bu kadar söylemek isterim. En doğal olan şeyi söyledim. (Partisine dönmesi) Gerçekten elimden geldiği kadar milletimize hizmet ettim. Bundan sonra da şüphesiz ki cumhurbaşkanlığı yapmış insanlar, bu hizmetlerini devlet ve milletlerine çeşitli safhalarda sunarlar.”

“PROBLEMLERİN AŞILMASI İÇİN HEP SABIRLI DAVRANDIM”

Yedi yılın artı ve eksileriyle geçtiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, “Yedi yıl içerisinde çok şeyler oldu. İlk seçildiğimde nasıl seçildiğimi biliyorsunuz. Ben geçmişle o kadar çok uğraşmam. Hep geleceğe bakarım.” dedi.

'Kırıldığınız dönem oldu mu' sorusuna “Şüphesiz ki.” diye cevap veren Gül, şu şekilde devam etti: “Problemlerin aşılması için hep sabırlı davrandım. Hayrünnisa Hanım, cumhurbaşkanı eşi olduğunu Çankaya’dan önce Türkiye dışında anladı. Bu kadarını söylemek isterim. Türkiye çok şeyleri aştı. Ama dediğim gibi, geçmişe çok bakmamak lazım. Geleceğe bakmak lazım. ‘Aman, Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmasın’ diye kampanya yürütenlerin bile bugün söylediklerini ve yazdıklarını hepsini görüyorsunuz. Bunlardan tabii ki mutluluk duyuyorum.”

“MUHAKKAK Kİ, KENDİ FİKİRLERİM VAR”

Kendisini başbakan olarak görmek istemeyenler olduğuna dair bir soruya ise Gül, “Onların hiçbirisine girmek istemem. Muhakkak ki kendi fikirlerim vardır. Onları konuşacak arkadaşlarımla da konuşurum.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.