Gül: Biz olsak iz bırakırdık / video

Gül: Biz olsak iz bırakırdık / video

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 2016 kurasından sonra üzgündü...

Türkiye, İtalya ve Fransa’nın ev sahipliğini yapmak için aday olduğu 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenleyecek ülke Fransa oldu. Yapılan final oylamasında Fransa 7 oy alırken, Türkiye 6 oy alarak ev sahipliğini bir oy farkla kaybetti.

Sonucun ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Ev sahipliğini 1 oyla kaçırdık ama Türkiye’nin Fransa ve İtalya’yla yarışması ve bu noktaya gelmesi, Türkiye’nin rakiplerinin bu ülkeler olması bile çok büyük bir olay. Maalesef 1 oyla kaçmış. Ne yapalım, hayırlı olsun. Bütün futbol adına verilmiş olan sözler zaten yapılacak. Türkiye’de zaten yapılıyor. Yeni stadyumlar, yeni otobanlar, hızlı trenler, havaalanları, bunlar sadece spor için değil Türk halkı için yapılıyordu. Türkiye'de olsaydı futbol tarihinde iz bırakan bir şampiyonluk olurdu. Bu zaten çok açıktı, konuşmamda da onu söyledim.

Avrupa futbolunun buna ihtiyacı var diye. Onun için diğer televizyonlarda da hep izledim. Diğer ülkelerde de daha önce yapılmıştı. Ama karar böyle, oylamayı böyle yaptılar. Arkadaşları tebrik ediyorum. Futbol Federasyonunu, bakanlığı, hükümeti. Çünkü her şeyin arkasında çok sağlam durdular. Hepimiz elimizden geleni yaptık. Tebrik etmek lazım. Ayrıca bunun 1 oyla kaçmış olmasına üzüldük. Ama yapacak bir şey yok" diye konuştu.

Adaylığın devam edip etmeyeceği konusunda kendisine sorulan bir soru üzerine, "Onu tabii ki değerlendirecekler. Futbol otoritelerimiz buna karar verecekler, biz de ona göre hareket edicez" diyen Gül, sonucun Türkiye'nin AB üyesi olmamasıyla ilgili olduğunu düşünmediğini ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'nin sunumunu izlememesi konusunda ise Abdullah Gül, "Buna da fairplay örneğini verelim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.