Gül: Avrupa’nın Güvenlik, İstikrar Ve Refahına Katkıda Bulunuyoruz

Gül: Avrupa’nın Güvenlik, İstikrar Ve Refahına Katkıda Bulunuyoruz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin bölgesinde barış, istikrarın yaygınlaşması için çalıştığını belirterek, “Böylece ortak ilke ve değerleri paylaştığımız ve siyasi kimliğinin oluşumuna katkıda bulunduğumuz Avrupa’nın güvenlik, istikrar ve refahına k.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin bölgesinde barış, istikrarın yaygınlaşması için çalıştığını belirterek, “Böylece ortak ilke ve değerleri paylaştığımız ve siyasi kimliğinin oluşumuna katkıda bulunduğumuz Avrupa’nın güvenlik, istikrar ve refahına katkıda bulunuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor onuruna Çankaya Köşkü’nde saat 20.00’de akşam yemeği verdi. Yemeğe Sloven konukların yanı sıra; AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, milletvekilleri, büyükelçiler, işadamları, üniversite üyeleri, sanatçılar ve bürokratlar katıldı.

Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Gül, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile dostluğundan söz ettikten sonra, “Ortak bir geçmişi paylaştığımız Balkanlar’ın bir ucunda Türkiye, batısında Slovenya yer almaktadır. Halkımız arasında sağlam köklere dayanan tarihi ve kültürel bağlar mevcuttur.” diye konuştu.

Gül, Türkiye’nin bölgesinde barış, istikrarın yaygınlaşması için çalıştığını belirterek, “Böylece ortak ilke ve değerleri paylaştığımız ve siyasi kimliğinin oluşumuna katkıda bulunduğumuz Avrupa’nın güvenlik, istikrar ve refahına katkıda bulunuyoruz. Bu güçlü temel üzerine bina edilen yakın dostane ilişkilerimizi her alanda en ileri seviyelere taşımak ortak hedefimizdir.” görüşünü aktardı.

"SLOVENYA’NIN TÜRK SPORUNA KATKISI"

Slovenya’yı Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşmesi için her alanda desteklediklerini dile getiren Gül, Slovenya’dan da aynı şekilde AB üyelik sürecinde her zaman güçlü ve görünür destek gördüklerini kaydetti. Ziyaretin her alandaki çalışmalara ivme kazandıracağına olan inancını anlatan Gül, Türkiye ile Slovenya ilişkilerinin en kalıcı ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayan unsurun hiç şüphesiz insandan insana bağlan olduğuna dikkat çekti. Gül, son olarak Sloven sporcu ve antrenörlerin futbol, basketbol, yüzme, kayak, yelken ve buz hokeyi gibi alanlarda Türk sporunun gelişimine yaptığı katkıların takdire şayan olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE’NİN AB HEDEFİNE DESTEK"

Konuk Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor da daha önce dost olarak geldiği Türkiye’ye bu sefer Slovenya halkını temsilen gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, gösterilen misafirperverliğe teşekkür etti. Borut Pahor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa’ya yönelik hedefleri açısından ülkesinin her sağlam desteğinin bir kez daha altını çizmek istediğini belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.