Güçlü: Serdengeçti’nin vasiyeti tutulmadı

Güçlü: Serdengeçti’nin vasiyeti tutulmadı

Konya Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde vefatının 40. yılında gazeteci-yazar, fikir ve dava adamı Osman Yüksel Serdengeçti anıldı.

Konya Aydınlar Ocağı'nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde vefatının 40. yılında gazeteci-yazar, fikir ve dava adamı Osman Yüksel Serdengeçti anıldı. İl Halk Kütüphanesi Salonundaki programda Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü Serdengeçti'nin Konya’yı çok sevdiğini ve vefatından sonra Konya’ya defnedilmek istediğini ancak bu vasiyetin yerine getirilmediğini söyledi.

Olayları ve kişileri ve dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerektiğini söyleyen Güçlü, “Osman ağabey Serdengeçti dergisini ömrü boyunca otuz üç sayı çıkarabilmiş ama yazdıklarıyla, konuştuklarıyla Türkiye'yi yerinden oynatabilmiş cesur insanlardan biriydi” dedi.

1 Ocak 1967’de AP'den ihraç edilen Serdengeçti’nin CMKP’nin Bozkurtlar gecesine davet edildiğini, Konya’nın önde gelenleri tarafından 1969 seçimlerinde Konya'dan aday olması istendiğinde önceden başkasına söz veren Alparslan Türkeş’in bunu kabul etmediğini anlatan Güçlü, “Osman ağabey aday yapılmayınca maneviyatçı grup Konya’da Necmettin Erbakan’ı destekledi. Sonuçta, Ordu’dan aday olan Osman ağabey de, CMKP’nin Konya adayı da kazanamadı” dedi.

Kendisinin Serdengeçti ile Mart 1983'te tanıştığını anlatan Güçlü, “Meram Tıp Fakültesinde ilk hastalarımdan biri Osman ağabey oldu. Kırk beş gün yanından hiç ayrılmadım. Her fırsatta yanına çıkıp ilgilendim, hatıralarını dinledim. Zeki Loraslı da yanından ayrılmadı. Altmışaltı yaşındayken 10 Kasım'da vefat etti. Osman ağabey, Konya’da Mevlana ve Hacıveyiszade’ye yakın bir yere defnedilmeyi vasiyet etmişti. Ancak Arif Nihat Asya'da olduğu gibi bu vasiyete de uyulmadı” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.